Донорска ситуация, реализирана от медицински екип на УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ“

...
Донорска ситуация, реализирана от медицински екип на УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ“
Коментари Харесай

Донорска ситуация в ИСУЛ даде шанс за живот на двама румънски граждани

Донорска обстановка, осъществена от медицински екип на УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ “ с координатор доктор Мая Младенова, ще даде късмет за живот на двама румънски пациенти, нуждаещи се от трансплантация на бъбрек, оповестяват от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ (ИАМН).

Това стана допустимо, откакто на 30 април околните на изпаднал в мозъчна гибел 59-годишен мъж взеха благородното решение да дарят неговите органи и по този метод да оказват помощ на други хора. Поради медицински показания на донора, не е имало опция за осъществяване на органна трансплантация в България. По линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния, бъбреците са предоставени на румънската страна. Другите органи не са били подобаващи за трансплантация, прецизират от ИАМН.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на мъжа и показват признателност и почитание за взетото в тежък за тях миг благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР