Доналд Тръмп сравни собствените си правни проблеми с преследването срещу

...
Доналд Тръмп сравни собствените си правни проблеми с преследването срещу
Коментари Харесай

Тръмп сравни собствените си правни проблеми с тези на Алексей Навални

Доналд Тръмп съпостави личните си правни проблеми с преследването против съветския опозиционер Алексей Навални, чиято гибел в арктически затвор беше доказана предходната седмица.

В изявление за Fox News някогашният президент на Съединени американски щати съобщи, че Навални е бил " доста самоуверен човек ", който евентуално не е трябвало да се връща в Русия, само че не сподели и дума за ролята на Путин в трагичния завършек на политика.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, други западни водачи и Европейски Съюз към този момент упрекнаха съветския президент за гибелта на Навални. Това направи и Ники Хейли, която остава надалеч зад Тръмп като единствената му съперница за президентската номинация на републиканците за президентските избори през есента.
Въпреки подканите на водещата Лора Инграхам, Тръмп не загатна съветския президент в коментара си за гибелта на Навални.

" Той беше доста самоуверен човек, тъй като се върна. Можеше да остане настрани и, почтено казано, евентуално щеше да е доста по-добре да го беше направил и да беше приказвал извън ", сподели той.

По думите му " това се случва и в нашата страна ", без да конкретизира какво тъкмо съставлява " това ".

" Превръщаме се в комунистическа страна в доста връзки. Имам осем или девет правосъдни процеса, всички поради обстоятелството, че... съм в политиката ", добави още кандидат-президентът, представен от " The Guardian ". В едночасовата си изява пред Fox News Тръмп изрази възмущението си от санкцията в размер на 355 млн. $, наложена му по делото за машинация в Ню Йорк, като съобщи, че " това е форма на комунизъм или фашизъм ".

Преди дни с всяка страна членка на НАТО, която не извършва уговорката си към Алианса да харчи 2% от Брутният вътрешен продукт годишно за защита.

С думите си някогашният американски президент на процедура загатна, че в случай че бъде определен още веднъж, няма да съблюдава клаузата за групова защита, която е в основата на Северноатлантическия защитителен съюз.

В деня на пълномащабната съветска инвазия в Украйна Тръмп разгласи хода на Путин за " талантлив " и " интелигентен ".

Сега той твърди, че в случай че завоюва президентските избори, " незабавно ще позволи спора сред Русия и Украйна " - само че не споделя дали Украйна ще продължи да съществува като самостоятелна страна след възможната му интервенция.

Миналата седмица Тръмп написа в обществената мрежа " Truth ", че гибелта на Навални в арктическа наказателна колония го е предиздвикала да " осъзнае по-добре какво се случва " не в Русия, а в... Съединените щати.

Тръмп не даде повече детайлности за размислите си, само че постоянно е отхвърлял 91 наказателни обвинявания против него като политически мотивирани- изказване, което прокурорите отхвърлят.

Публикацията му предизвика даже реакция от страна на сегашния американски държавен глава Джо Байдън, който насочи остра рецензия: " Защо Тръмп постоянно упреква Америка? Путин е виновен за гибелта на Навални. Защо Тръмп не може просто да каже това? "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР