Доналд Тръмп пледира невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране

...
Доналд Тръмп пледира невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране
Коментари Харесай

Тръмп след изслушването в съда: Обвиненията срещу мен са обида за САЩ

Доналд Тръмп пледира „ почтен “ по 34 наказателни обвинявания за подправяне на документи, след следствие за платените от него пари за укриване на злепоставяща информация по време на президентската акция.

Част от следствието е за заплащане на рушвет на порноазвездата Сторми Даниелс през 2016 г. В друго обвиняване се показва, че Тръмп е направил заплащане от 30 хиляди $ на пазач в негова лична постройка, с цел да си мълчи за спекулация на 45-ия американски президент с чистачка. Тези заплащания са структурирани като такси за легални услуги. Именно това прокуратурата назовава подправяне на бизнес документи.

„ Днес удостоверяваме нашата тържествена отговорност да подсигуряваме, че всички са равни пред закона. Никакво количество пари и никаква власт не трансформират този дълготраен американски принцип. 34 погрешни показания, направени за прикриване на други закононарушения. Това са тежки закононарушения в щата Ню Йорк. Без значение кой си. Ние не можем и няма да възстановяваме съществено незаконно държание ”, съобщи по време на чуването окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг.

45-ият президент на Съединените щати остана под арест над 40 минути по отношение на процедурата по повдигането на обвиняване. Около два часа по-късно той отлетя за имението си „ Мар а Лаго “ във Флорида, откъдето направи първото си изказване след явяването си пред съда в Ню Йорк. Тръмп назова окръжния прокурор на Манхатън нарушител и разгласи, че повдигнатите му обвинявания са „ засегнатост за страната ”.

„ Трябва да спасим страната ни. Бог да ви благослови всички. Никога не съм предполагал, че нещо сходно може да се случи в Америка. Единственото закононарушение, което съм направил, е безстрашната отбрана на нацията ни от тези, които се стремят да я унищожат. От самото начало демократите шпионираха акцията ми, помните ли това? Те ме нападнаха с офанзива от лъжливи следствия. Нашите избори са като тези в страна от Третия свят и в този момент тази голяма изборна интервенция в мащаб, невъобразим до момента в нашата страна. Но в този момент те в действителност отидоха още по-далеч,като упрекнаха 45-ия президент на Съединените щати ”, сподели Тръмп.

Адвокатът на Доналд Тръмп съобщи, че е сюрпризиран от неналичието на обстоятелства по обвиняванията. По-късно обаче от прокуратурата демонстрираха документ с въпросните обстоятелства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР