Доналд Тръмп нареди да бъдат публикувани около 2800 документи, свързани

...
Доналд Тръмп нареди да бъдат публикувани около 2800 документи, свързани
Коментари Харесай

Версии за убийството на Кенеди след разсекретяване на документите

Доналд Тръмп подреди да бъдат оповестени към 2800 документи, свързани с убийството на 35-ия американски президент Джон Кенеди през 1963 година, съобщи БГНЕС.

"Американското общество чака и заслужава да му бъде възложен от държавното управление допустимо по-голям достъп до документите за убийството на президента Джон Кенеди, с цел да може хората да узнаят всички условия към това значимо събитие ", сподели Тръмп в известие, което беше публикувано от Белия дом.

Оказа се обаче, че не всички планувани за издание документи виждат бял свят. Причината - в някои от тях има прекалено много сензитивна информация и по тази причина ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ са настояли документите да не бъдат оповестявани обществено. Освен това Тръмп показва, че част от информацията е била редактирана в полза на националната сигурност. Документите са оповестени на уеб страницата на Американския народен списък.

Версии

Вече се появиха и първи систематизирания за това какво написа в тях - като да вземем за пример, че след убийството на Кенеди, брат му Робърт се е срещнал с доближени съветници на Кенеди и са обсъждали ограничения против Фидел Кастро, който е бил считан за един от вероятните поръчители, написа Актуално. Имало е концепция да бъдат развалени самолетни елементи, които е трябвало да бъдат доставени от Канада на Куба.

Най-интересното е, че има формален отчет от ФБР за присъединяване на втори стрелец, а освен на Лий Харви Осуалд. Той се базира на изказвания на човек, който е основен член на неонацистка организация - Орен Фентън Потито. Потито е споделил на загадка вечеря, че маршрутът на придвижване на Кенеди в Далас е бил прочут на единствено две организации - секретните служби и полицията в Далас. Член на кубинска организация обаче, какъвто бил и Осуалд, оказал помощ информацията да стигне до формалния палач. А съгласно Потито в отчета на патолога за гибелта на Кенеди било записано, че първият патрон, улучил президента, е влезнал през гърлото, под адамовата ябълка, което не е допустимо да стане от позицията на Осуалд.

Освен това различен документ сочи, че два месеца преди атентата, Осуалд приказвал на "развален съветски " с сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - Валерий Владимирович Костиков. Осуалд питал "има ли нещо ново във връзка с телеграмата за Вашингтон ". Има тайна версия и, че в действителност същинският палач на Кенеди е служителят на реда Джей Ди Трипит. Версията идва като резултат от диалог сред неизвестен осведомител и деканът на университета "Нотр Дам " Х. Тиодор Лий.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР