Доналд Тръмп избягва да коментира ситуацията между Русия и Украйна

...
Доналд Тръмп избягва да коментира ситуацията между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Тръмп за Крим: Изобщо не сме доволни от това

Доналд Тръмп заобикаля да разяснява обстановката сред Русия и Украйна и дефинира, че и двете страни са отговорни за засиленото напрежение към Кримския полуостров, оповестява " Индипендънт ".

В първите си мнения, американският президент изясни: " Не ни харесва това, което се случва и в двата случая . Не ни харесва какво се случва и се надяваме, че ще се оправи . Знам, че Европа не е въодушевена, те работят върху казуса, всички работим дружно ".

Пред кореспонденти отвън Белия дом, преди да стартират акцията си в Мисисипи, Тръмп разяснява: " Не е добре. Ние въобще не сме удовлетворени от това . Въобще не сме. Оповестихме позицията си да бъде ясна и ние не сме удовлетворени от всичко това. "

 Русия обезпокоена - Украйна може да разпали спора
Русия обезпокоена - Украйна може да разпали спора

Налагането на военно състояние в разнообразни райони евентуално може да докара до опасност

Марк Дейвид Симаковски, старши помощник в центъра за Евразия в Атлантическия съвет разяснява, че Путин " ще следи деликатно реакцията на Вашингтон " . Руският президент ще " вземе поради мярката за евентуалната липса на интерес от страна на Тръмп за Украйна " преди срещата на Г-20 по-късно тази седмица в Аржентина, където ще се срещнат двамата водачи.

Ники Хейли, посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации реагира по-сериозно във връзка с експанзията на Русия, която тя осъди като " скандална " и " безразсъдна " ескалация на напрежението в Крим.

" В името на интернационалния мир и сигурност Русия би трябвало неотложно да приключи противозаконното си държание и да зачита навигационните права и свободи на всички страни ", добави Хейли, която би трябвало да напусне поста си през януари.

 Ердоган приканва Русия и Украйна да договарят
Ердоган приканва Русия и Украйна да договарят

Турция желае Черно море да е спокойно море

В неделя, Русия конфискува три украински кораба , потвърждавайки, че са нарушили границата. Корабите се пробвали да влязат в Азовско море през Керченския проток край крайбрежията на Крим, като по този метод навлизат във " краткотрайно затворената зона на съветски териториални води ", съгласно Москва.

Украйна наложи военно състояние в отговор на съветските дейностите , само че също по този начин удостовери, че офицери от разузнаването са били на борда на корабите, които Русия разказа като " преднамерена провокация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР