Доналд Съдърланд прави първата си изява ка то писател с

...
Доналд Съдърланд прави първата си изява ка то писател с
Коментари Харесай

За 89-та си годишнина Доналд Съдърланд с мемоари Измислено, но все пак вярно

Доналд Съдърланд прави първата си изява ка то публицист с записките си - „ Измислено, само че въпреки всичко правилно “ (Made Up, But Still True), предава Асошиейтед прес. В биографията си той ще опише за живота си и за 60-годишната си кариера като един от най-хубавите холивудски артисти. Книгата ще бъде оповестена на 12 ноември, когато артистът ще навърши 89 години.

„ Доналд Съдърланд остави незаличима диря в промишлеността, откогато ролята му във „ Военнополева болница “ го катапултира в очите на обществеността преди съвсем шестдесет години. Със суровата си почтеност и злокобно възприятие за комизъм фамозният артист споделя за живота си в тази определяща за поколението книга, като разказва с доста детайлности прекомерно многото си конфликти със гибелта, любящите си връзки с родителите си и историите зад кулисите на филмите, в които е взел участие “, се показва в изказване на издателство „ Краун “.

Основна фигура в Новия Холивуд от 70-те години на предишния век, артистът в никакъв случай не е бил номиниран за „ Оскар “, макар че взе участие в няколко кино лентата, спечелили влиятелната премия. През 2017 година той получи почетен „ Оскар “ за изцяло творчество. Съдърланд има също по този начин премия „ Еми “ и два „ Златни глобуса “.

Роден в Сейнт Джон, Канада, Съдърланд пробива в Холивуд с дребна роля в класическия филм за Втората международна война от 1967 година The Dirty Dozen и прави огромен пробив с основната роля на Капитан Бенджамин Франклин (Ястребовото око) Пиърс младши във кино лентата на Робърт Олтман „ Военнополева болница “. Работи със режисьори като Николас Роуг в „ Не поглеждай в този момент “ и Федерико Фелини в „ Казанова на Фредерико Фелини “. Също толкоз постоянно се появява и в по-популярни филми, като играе галактически пълководец в „ Героите на Кели “ и властнически президент в поредицата „ Игрите на глада “.

Доналд Съдърланд има пет деца, като някои от тях също са артисти. Най-известният е Кийфър Съдърланд.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР