Доминик Тийм се завърна на корта в края на март

...
Доминик Тийм се завърна на корта в края на март
Коментари Харесай

Тийм изигра най-добрия си мач след завръщането, но не успя да пречупи Фонини в Рим

Доминик Тийм се завърна на корта в края на март след дълго неявяване заради травма в китката, само че и през днешния ден опитът му да се поздрави с първа победа през този сезон, не се увенча с триумф. Австриецът сподели доста усъвършенстване спрямо предходните си срещи, но това не му доближи, с цел да пречупи съпротивата на локалния любим Фабио Фонини на старта на Мастърса в Рим, който надви след 6:4 7:6(5).

Още от дебютните минути на срещата си личеше усъвършенстваното напредване по корта на австриеца, който освен че успяваше да остане равносилен на своя противник, само че и сложи напрегнат откриващите две подавания на Фонини, достигайки до брейкболи. Точно тогава обаче локалният любим откри помощта на началния си удар и отрази разкрилите се благоприятни условия пред противника, след което увеличи интензитета в играта си при посрещане, с цел да реализира брейк в деветия гейм, с който предреши изхода на частта в своя изгода.

Във втората част още веднъж имахме опцията да следим стабилен тенис от страна и на двамата състезатели, като равенството в резултата остана непокътнато до 3:3. Веднага по-късно обаче носителят на купа от Шлема позволи спад в концентрацията си, довел до пробив в актива на италианеца, който не след дълго затвърди преднината си, доближавайки се на крачка от триумфа - 5:3.

Тийм обаче към момента не бе споделил последната си дума и посрещайки за оставане в срещата, показва най-хубавата си игра след завръщането, с помощта на която отрази мачбол и върна позволения брейк в последния вероятен миг, с цел да възвърне паритета за 5:5. Последваха две безкомпромисни подавания за двамата, което наложи изиграването на съдбоносен тайбрек. В него качеството на играта се резервира и резултатът се развиваше извънредно равностойно, но Фонини бе този, който първи доближи до опция за продобиване на конфликта, която бе материализирана след непредизвикана неточност от страна на някогашния №3.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР