Домашното насилие ескалираСинът на бившия кмет на община Марица“ Запрян

...
Домашното насилие ескалираСинът на бившия кмет на община Марица“ Запрян
Коментари Харесай

Синът на бивш общински кмет преби жестоко 95-годишната си баба, тя е в кома

Домашното принуждение ескалира
Синът на някогашния кмет на община „ Марица “ Запрян Дачев – Иван Дачев, е в ареста за нечовечен побой на баба си. 95-годишната жена е в кома. Биячът е някогашен служител на реда, който се е алкохолизирал. Баща му Запрян Дачев беше един от дългогодишните управници на „ Марица “, която се прочу като общината с най-вече непознати вложения в страната.

За случая оповестиха през днешния ден от районната прокуратура в Пловдив. Оттам прецизираха, че Иван Дачев постоянно е пребивал баба си за пари. Последният побой преди два дни бил толкоз нечовечен, че съседи са повикали Бърза помощ..

Насилникът живеел с баба си в едно жилище. Жената била болна и мъчно преносима. На 13 декември Иван Дачев още веднъж бил пийнал, вдигнал скандал на баба си, като я ритал и удрял по главата и тялото, след което си лежащ. На идващия ден той още веднъж я пребил грубо, този път съвсем до гибел. Когато пристигнала наетата болногледачка, заварила ужасяваща картина.

Внукът най-спокойно излъгал, че баба му е паднала от леглото, само че болногледачката повикала полиция и „ Бърза помощ “. В момента старицата е в болница и с заплаха за живота. Иван Дачев ще бъде предаден на съд за тежкото закононарушение, за което може да получи от 3 до 15 години затвор. Той е бил уволнен от полицията преди повече от 10 години след следствие, разкрило голям брой злоупотреби и нередности.

Според прокуратурата в Пловдив има ескалация на домашното принуждение.
Само за последните няколко дни са регистрирани четири потресаващи случая. При един от тях прочут предприемач от строителния отрасъл е тормозил цялото си семейство, в това число с подслушване, следене и видеоконтрол, а когато преди два дни разкрил, че брачната половинка му приказва по „ немаркиран “ от него телефон я пребил от пердах. Това не е първият случай на принуждение от негова страна, защото лекарят, който я прегледал си спомнил, че преди няколко месеца тя още веднъж е идвала при него с контузии и белези по лицето, въпреки и да декларирала, че е паднала по стълби, съобщи БНР.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР