Домашните жаби, често ценени като завладяващи и неизискващи поддръжка домашни

...
Домашните жаби, често ценени като завладяващи и неизискващи поддръжка домашни
Коментари Харесай

Диетата на домашна жаба

Домашните жаби, постоянно ценени като завладяващи и неизискващи поддръжка домашни любимци, демонстрират разнообразни диетични потребности според от техния тип и местообитание.

Правилното хранене на жабите е от главно значение за цялостното им здраве, напредък и дългоденствие. От сухоземни до водни типове, диетата на всяка жаба изисква деликатно обсъждане и адаптиране. Ето едно задълбочено проучване на диетичните условия за тези възхитителни земноводни.

Диета на жабата съгласно типа

Домашните жаби обгръщат разнообразни типове, всеки със своите разнообразни диетични желания. Сухоземните жаби, като африканската жаба джудже, употребяват най-вече водни безгръбначни като солени скариди, кръвни червеи и дребни водни инсекти. Те могат също по този начин да употребяват търговски пелети или люспи от жаби, пригодени за водни земноводни. Дървесните жаби, въпреки това, постоянно виреят с живи инсекти като щурци, мухи, молци и даже дребни паяци. Някои по-големи типове, като жабите Pacman, имат по-хищнически вкус, консумирайки по-голяма плячка като мишки, дребни влечуги или птици.

Храни в диетата на жабата

Жабите ядат инсекти

Основен артикул за множеството домашни жаби, живите инсекти са богат източник на протеини. Обикновено се оферират щурци, брашнени червеи, восъчни червеи и хлебарки. Размерът на плячката би трябвало да подхожда на устата на жабата, с цел да се предотврати задавяне.

Търговски храни за домашни жаби

Специално дефинирани пелети за жаби или храна за земноводни могат да служат като уравновесена диета или добавка. Тези храни постоянно съдържат съществени хранителни субстанции и витамини, нужни за здравето на жабата.

Лакомства за домашните жаби

 Жаба в терариум

Някои жаби се радват на инцидентни лакомства като плодови мушици, дребни рибки, земни червеи или даже части плодове. Те би трябвало да се оферират спестовно и в подобаващи размери, с цел да се избегнат проблеми с храносмилането.

Разнообразие

Осигуряването на разнообразна диета подсигурява, че вашата жаба получава набор от хранителни субстанции. Редуването сред разнообразни инсекти и инцидентни жабешки лакомства прибавя обогатяване и хранително многообразие.

Техники на хранене на домашните жаби

Колко постоянно да храним жабата

По-младите жаби може да изискват всекидневно хранене, до момента в който възрастните жаби може да се хранят през ден или даже по-рядко. Наблюдението на тежестта и държанието им оказва помощ да се реши графикът им на хранене.

Надзор

Живата плячка би трябвало да се следи по време на хранене, с цел да се подсигурява, че се употребява в точния момент. Ако не бъдат изядени, те биха могли евентуално да навредят на жабата или околната среда в заграждението.

Специални съображения

 Зелена жаба

Добавки с калций и витамини за жаби

Някои жаби може да се нуждаят от добавки с калций и витамини, изключително тези, хранени най-вече с инсекти, за попречване на метаболитно заболяване на костите.

Качество на водата

За водните или полуводните типове поддържането на чиста, дехлорирана вода е от решаващо значение. Понякога те могат инцидентно да обхванат субстрат или други материали, което да повлияе на здравето им.

Проучването на характерните за типовете хранителни условия на диетата на вашата жаба е от решаващо значение. Помага за облекчаване на техните прецизни потребности, като подсигурява, че процъфтяват в плен.

В умозаключение, добре уравновесената диета е от главно значение за здравето и благосъстоянието на питомната жаба. Разбирането на техните характерни за типовете диетични условия и обезпечаването на разнообразна, питателна диета подсигурява тяхното дългоденствие и качество на живот в плен. Редовното наблюдаване, проучване и консултация с ветеринарен доктор с опит в грижите за земноводни са скъпи за обезпечаване на най-хубавата диета за тези очарователни и завладяващи домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР