Домашна котка, изчезнала преди 9 години, беше върната на стопанката

...
Домашна котка, изчезнала преди 9 години, беше върната на стопанката
Коментари Харесай

Изчезнала котка е отново у дома след 9 години скитане

Домашна котка, изчезнала преди 9 години, беше върната на стопанката си, предава американската организация Юнайтед прес интеренешънъл.

Според полицията от Вирджиния, локален гражданин им се обадил и споделил, че бездомна котка се е заселила на верандата му. Служителите се свързали със зоозащитниците и им дали всички нужни данни, с цел да дойдат доброволците и да вземат животното със себе си.

При обзор на котката ветеринарният доктор разкрил в нея микрочип и открил, че е изчезнала преди девет години.

През цялото това време разтревожената господарка на писаната се опитвала по всякакъв начин да откри домашния си любим, само че това по този начин и не се случвало. Жената била неутешима, откакто питомката ѝ изчезнала безследно и към този момент не вярвала, че двете още веднъж ще бъдат дружно в миналото.

Можете да си визиите нейната изненада и нестихваща наслада, когато получила информация, че котката е жива и след съвсем десетилетие писаната още веднъж си била у дома. Дамата е безпределно щастлива и дефинира случилото се като знамение.

Собственичката на котката даже я означи като умряла в базата данни на компанията за микрочипове, се споделя в изказването. След като научила, че котката е открита, дамата пристигнала в приюта и прибрала домашния любим вкъщи. Американката дава обещание, че в този момент ще я следи по-внимателно, с цел да не се изгуби още веднъж.

Изчезването на домашните котки е постоянно срещано събитие, когато любимците се отглеждат в къща и се разхождат свободно на открито. Това се случва по-често с некастрирани животни, които по време на размножителен интервал се отдалечават повече от вкъщи.

Кастрирането на котката е мярка, която понижава риска домашната котка да избяга. Чипирането на домашния любим пък оказва помощ той по-лесно да бъде открит, ако се загуби.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР