Домашен тор за орхидеи за обилен цъфтеж Цветарите препоръчват да

...
Домашен тор за орхидеи за обилен цъфтеж Цветарите препоръчват да
Коментари Харесай

Оризова вода за орхидеи

Домашен тор за орхидеи за изобилен разцвет

Цветарите предлагат да употребявате елементарни неща от кухнята. Те съдържат всички субстанции, от които растението се нуждае – фосфор, калий, азот, въглехидрати и магнезий – „ златните “ субстанции за здравословен витален цикъл на цветята. Тези микроелементи навлизат в растението последователно и в случай че можете да ги употребявате вярно, те ще ви обезпечат красиви растения в продължение на доста години.

Това поддържане поддържа орхидеите по време и преди интервала на разцвет.

Това не е нищо повече от елементарна вода след накисване на ориз. Водата, която доста от нас изливат в канализацията, е цялостна с витамини и хранителни субстанции, от които се нуждаят растенията, изключително през интервала на разцвет и вегетация.

Оризовата вода съдържа редица субстанции, които откриваме в закупените торове за растения. Съдържа витамини от група В (особено В1 и В2), азот, фосфор, калий, нишесте, мазнини, въглехидрати, само че също по този начин и комплицирани хранителни субстанции, които растението трансформира в сила, мощ и резистентност на вредители. Можете умерено да съхранявате водата в хладилника и да я употребявате, когато имате потребност.

Поливайте орхидеята и другите растения един път на 15-20 дни. Никога, обаче, не поливайте със студена вода, належащо е водата да е със стайна температура!

Приготвянето е елементарно – просто накиснете 50 г ориз в 500 мл вода, оставете да престои в продължение на 24 часа и по-късно прецедете. Вашият домакински тор за орхидеи е подготвен.

Дозировка:
Тази примес може да се употребява единствено един път (максимум 2 пъти) на месец през вегетационния интервал. Ако прекалите с подхранването, ще се появи бяло покритие върху почвата и кафеникави или даже изсъхнали листа по растението.

Как се подхранва орхидеята?
Подхранвайте я през вегетационния интервал, когато се появяват нови листа и издънки. Използвайте при всяко друго поливане, само че в дребни количества. Ако видите, че растението продължава да пуска нови листа и издънки, продължете да го подхранвате. Ако растежът спре, спрете подхранването.

Не подхранвайте цъфтящи растения, които преди малко сте донесли от магазина. Оставете ги да цъфтят и започнете да подхранвате след 3-4 месеца.

Вижте още: Средство против мравки

През есенно-зимния сезон и през летните горещини фаленопсисът забавя растежа си, тъй че не се предлага да се подхранва повече от един път месечно.

Болните, доста отслабени и пресадени растения не би трябвало да се подхранват.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР