Домашен сладкиш, който ще ви слане любим от първата хапка!

...
Домашен сладкиш, който ще ви слане любим от първата хапка!
Коментари Харесай

Този сладкиш ще ви стане любим от първата хапка

Домашен сладкиш, който ще ви слане обичан от първата хапка!
Необходими са ви следните артикули:
– 12 супени лъжици захар на кристали
– 12 супени лъжици пудра захар
– 1 чаша ванилова захар
– 3 капки ванилова есенция
– 5 супени лъжици студена вода
– 7 яйца
– половин чаша масло
– 10 супени лъжици пудра захар
– 7 супени лъжици брашно
– 2 чаши ванилова захар
– 3 супени лъжици качествено какао
– половин пакетче бакпулвер
– 1 чаша топло мляко
– 80 грама маргарин/масло
– 100 грама шоколад
– няколко капки масло
Начин на подготвяне: 
Първо пригответе бисквитите. Отделите белтъците от жълтъците. Белтъците оставете в хладилника, до момента в който подготвяте бисквитите. Вземете жълтъците, прибавете чашата ванилова захар, маслото и 10 супени лъжици захар на кристали. Разбъркайте с миксер до момента в който се получи еднородна примес.
Към брашното прибавете бакпулвера и какаото. Към получената примес, прибавете яйцата и млякото и всичко разбийте, само че този път с лъжица, не с миксер. Излейте сместа в тава, която авансово сте намазали с масло и печете в добре загрята фурна на 200 градуса към 20 минути.
Докато бисквитите се пекат, направете плънката: първо добре разбъркайте белтъците, до момента в който станат на сняг. Постепенно прибавете захарта и продължете да бъркате. В купа с пет супени лъжици студена вода прибавете 12 супени лъжици пудра захар и дестилат от ванилия, и загрейте до момента в който не се получи сироп.
Полученият сироп постепенно добавяйте към белтъците и продължете да бъркате. Извадете готовите бисквити от фурната и намажете с пълнежа. Оставете в хладилника за два часа. Разтопете шоколада с маргарин или масло и оставете да се охлади.
Извадете от хладилника. Можете да го нарежете като сладкиш или с чаша. Залейте сладкишите с шоколадовата глазура и още веднъж ги върнете в хладилника.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР