Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие в

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие в
Коментари Харесай

Руската Дума забрани смяната на пола

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума , одобри в петък на трето четене законопроект, който не разрешава осъществяването на интервенции за промяна на пола, заяви Ройтерс.

Новината идва на фона на все по-тежки ограничавания, които Москва постанова на ЛГБТ общността в Русия. През ноември Народното събрание за възбрана на така наречен агитация на “нетрадиционни връзки ”, по-известен като “закон против ЛГБТ пропагандата “, който не разрешава разпространяването на информация за хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността на територията на Русия.

Законопроектът за промяната на пола не разрешава на медици да " правят здравна намеса, предопределена да промени човешкия пол ", както и да предписват хормонална терапия на пациенти.

Прави се изключение за случаите на конгенитални аномалии при децата, включително генетични и ендокринни болести, свързани с нарушено образуване на детските полови органи.

Предстои законопроектът да бъде прегледан в горната камара - Съвета на федерацията, а по-късно да бъде подписан от президента Владимир Путин, с цел да влезе в действие.

Бъдещият закон също по този начин ще забрани да се трансформира полът в формалните документи за идентичност и няма да разрешава на транссексуалните да осиновяват деца.

Новината идва няколко месеца откакто Върховният касационен съд (ВКС) опцията за промяна на пола в България, която има едни от най-консервативните закони във връзка с правата на ЛГБТ общността в Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР