Документацията за откриване на културен център в Благоевград се подготвя

...
Документацията за откриване на културен център в Благоевград се подготвя
Коментари Харесай

Скопие ни изпраща документите за откиването културен център в Благоевград

Документацията за разкриване на културен център в Благоевград се приготвя и настояването за това ще бъде изпратено до българското държавно управление , разгласи министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Самият той няма да участва на откриването на центъра, тъй като в неделя, за когато е планувано то, ще бъде в Скопие.

„ Знаете, че имаме македонски културен център в София и, както казахме, ще открием македонски културен център в Благоевград . Смятам, че отварянето на културни центрове е метод да се сближим и като страни, и като институции, и като жители, и всички, които имат опция, изключително жителите на Благоевград и пограничните региони, би трябвало да посещават такива събития, тъй като считам, че това сплотява жителите “, сподели Ковачевски.

Откриването на културен център в Благоевград беше разгласен о след напрежението, което се сътвори в Северна Македония при откриването на център на Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля през април.

Македонските медии оповестиха за откриването му на 30 октомври и поканите, които са изпратени за това до министър председателите на България и Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР