Докторите от клиниката Шарите в Берлин, които лекуват руския опозиционер

...
Докторите от клиниката Шарите в Берлин, които лекуват руския опозиционер
Коментари Харесай

Берлин търси наши лекари за лечението на Навални

Докторите от клиниката " Шарите " в Берлин, които лекуват съветския опозиционер Алексей Навални, откриха контакт с българските медици, лекували предприемача Емилиян Гебрев, токсичен в България през 2015 година, пишат " Инсайдър ", " Шпигел " и " Белингкат ", осведоми съветският ежедневник " РБК ".

Според цитираните издания договарянията сред немските и българските медици демонстрират, че специалистите от " Шарите " виждат подобие сред двата случая, предава Българска телеграфна агенция.

Експерти, представени от " Шпигел ", считат, че Навални е изпитал въздействието на същото вещество от групата на органофосфатите, с което е бил токсичен Гебрев. Към тях спадат разнообразни инсектициди и нервни токсини като зарина и препарата " Новичок ", се споделя в материала.

На 24 август немските лекари обявиха, че клиничните данни от прегледа на Навални приказват за отравяне. И прецизираха, че може би става дума за дейна съставна част на някакъв инхибитор на холинестеразата. Конкретното вещество към този момент не е несъмнено.

Емилиян Гебрев и синът му Христо се почувстваха зле в София в края на април 2015 година Гебрев изпадна в кома. Според представени в медиите специалисти от университета в Хелзинки двамата може да са били отровени с " Новичок ". След месец здравословното положение на предприемача стартира да се усъвършенства, само че през май 2015 година се наложи той още веднъж да бъде лекуван в болница, припомня " РБК ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР