Докторите ни добри, парите ни добри, които даваме, апаратурата най-добра

...
Докторите ни добри, парите ни добри, които даваме, апаратурата най-добра
Коментари Харесай

Борисов: Докторите ни добри, парите - добри, апаратурата – най-добрата и накрая пациентът недоволен

" Докторите ни положителни, парите ни положителни, които даваме, апаратурата най-хубава и най-после – пациентът да каже, че не е удовлетворен. Е, това не го разбирам. В смисъл разбирам го, само че не е почтено и по тази причина поставяме повече старания ". Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, който в понеделник откри обновените клиники по анестезиология и интензивно лекуване и по нервни заболявания в пловдивската университетска болница “Свети Георги “.

Борисов регистрира, че сред 16 и 20 милиарда лв. са отделени за опазване на здравето по време на ръководството на ГЕРБ. При годишен разход от 1 милиарда лв. при започване на това ръководство в този момент той надвишава 4 милиарда лв..

“Сега поради демографската рецесия в България има по-малко хора, няма инфлация, цените на медикаментите са същите и все пак страната дава толкоз доста пари. Само тази година държавното управление е заделило за здравната каса съвсем 470 милиона лева”, съобщи Борисов, без да регистрира, че в последните години навлязоха доста скъпи лечения и купената скъпа инсталация също изисква финансиране и поддръжка.

“Почти всяка седмица има интервенции на специфичните служби и на прокуратурата по линия на корупция в опазването на здравето “, регистрира Борисов, съгласно който това очевидно е повода пациентите да са недоволни. По думите му корупцията в лечебните заведения я вършат лекарите, а службите би трябвало да я разнищят.

“При такова финансиране лекарите, които ръководят лечебните заведения, са длъжни да си гледат работата и мениджмънта, вместо да се приказва, че няма пари за опазване на здравето “, съобщи Борисов.

“Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата, и други, като тези във Враца, които не си я гледат. Сложили си частна болница в двора, скъпите пътеки в частната болница, а евтините и отговорностите – в държавната. Това не може да продължава, това са вашите пари”, уточни министър председателят.

И добави, че е разпоредил лекарите, сестрите и санитарите да си получават постоянно заплатите, а другото е въпрос на прокуратурата и службите.

Борисов заяви, че за подобренията в болница “Свети Георги” са вложени 6 - 7 милиона лв..

Премиерът инспектира по-късно реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград. Той остана удовлетворен от темповете на строителните работи, само че добави, че са поискани спомагателни средства за осветяване на пътното платно, които ще би трябвало държавното управление да обезпечи.

Строителните действия би трябвало да приключат по контракт до октомври. От фирмата-изпълнител прецизираха, че в случай че всички административни въпроси бъдат решени бързо, този период може да бъде скъсен.

Бойко Борисов инспектира и ремонта на автомагистрала " Тракия " в правата Пловдив - Стара Загора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР