Доктор Радка Божикова бе избрана да врид управител на МБАЛ

...
Доктор Радка Божикова бе избрана да врид управител на МБАЛ
Коментари Харесай

Бурна сесия в Разлог! Изборът на шеф на болницата поляризира съветници и лекари! Д-р Р. Божикова е новият управител на МБАЛ! Отхвърлиха избора на д-р Я. Кочев!

Доктор Радка Божикова бе определена да врид шеф на МБАЛ Разлог до провеждането на нов конкурс за поста. Това реши на изключително съвещание общинския съвет през вчерашния ден. Местните парламентаристи не утвърдиха определения след конкурс, гоцеделчевски доктор доктор Янко Кочев. Очаквано присъстващите на сесията лекари показаха противоречие с избора на Кочев и приканиха съветниците да не гласоподават назначението му.

Бурна реакция провокира презентация на представянето на тримата участници в състезанието, направена от консултант, част от комисията по избора. Д-р Гайдарски прикани да спрат неотложно с презентацията, която унизява досегашния началник на зздравното заведение доктор Велев.

Думите му поддържа лекарка пенсионер, която също откри състезанието за унизяващ настоящия шеф. Според лекарите претендентите са били " мерени с друг критерий " и само доктор Велев е отговарял на медицински въпроси и въпроси, свързани с бъдещето на болничното заведение.

След близо час и половина диспути беше дадена отмора, след която доктор Радко Тумбев предложи да не се гласоподава одобряването на определения на състезанието Янко Кочев, а до провеждането на нова процедура отпред на болничното заведение да застане доктор Божикова. Предложението беше приветствано от лекарите, които оповестиха, че медицинският съвет е склонен, със 17 „ за “ то беше одобрено и от Общински съвет. Против беше единствено Христо Зайков, който предложи до провеждането на нов конкурс поста на шеф да заеме доктор Велев. Предложението му бе отхвърлено.

Зам. - кметът Иван Гюров разяснява, че състезанието по желание на шеф е извършен по всички правила. „ Може би закъсняхме с съвещания, които трябваше да направи и създадохме напрежение в обществото. Ние не сме срещу лекарите в болничното заведение. Постарахме се и организирахме един чист конкурс. Виждайки реакцията на лекарите, съзнавам, че те имат подозрение по отношение на качествата на претендента, избран преди всичко. Не желая да подценявам индивида и неговите пълномощия. Не е правилно да се разяснява и че сме срещу доктор Божидар Велев, който 25 години ръководи болничното заведение. За 2 месеца чухме доста спекулации, че постановяваме избран претендент, изрично декларирам, че това не е правилно. Искахме да имаме локален претендент, от Разлог. Решението по желание на шеф би трябвало да е общо, не желаеме да има поляризация. “, сподели още Гюров.
Припомняме, че икономистът от Гоце Делчев Янко Кочев бе класиран преди всичко в състезанието, протекъл на три стадия. Данъчният чиновник Иван Найденов зае второто място, а на трето комисията класира сегашния болничен шеф, кардиологът доктор Божидар Велев., който управлява болничното заведение четвърт век.

П. Попов


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР