Докладите сочат, че властите на САЩ и Обединеното кралство съвместно

...
Докладите сочат, че властите на САЩ и Обединеното кралство съвместно
Коментари Харесай

САЩ разследват крипто транзакции на стойност $20 милиарда към руски обмен

Докладите сочат, че управляващите на Съединени американски щати и Обединеното кралство взаимно проверяват прехвърлянето на криптоактиви на стойност $20 милиарда към съветски продан.

Анонимни източници, осведомени с въпроса, разкриха пред Bloomberg , че следствието е част от по-широка принуда против лица, които заобикалят наказания в поддръжка на Русия и президента Владимир Путин.

Съобщава се, че въпросните активи са били трансферирани през Garantex, основан в Москва продан, благодарение на стабилната монета Tether ( USDT ). Garantex обаче към този момент беше подложена на наказания от страна на Съединени американски щати и Обединеното кралство поради съмнения в улеснение на противозаконни преводи с Русия.

Смята се, че прехвърлянето на $20 милиарда е едно от най-големите нарушавания на глобите, наложени на Русия от началото на руско-украинския спор.

Tether отговори на Bloomberg, заявявайки, че е замразила активите на субектите от листата със наказания на Съединени американски щати, като акцентира съдействието им с правоприлагащите органи.

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на Garantex през април 2022 година, като се базира на това, че не е спазила наредбите за битка с прането на пари и финансирането на тероризма, което е разрешило на злонамерени човеци да употребяват мрежата ѝ.

По-рано тази седмица Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите разпознава и глоби 13 юридически и две физически лица, взели участие в заобикалянето на глобите за подкрепяне на Русия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР