Докладът на Европейската комисия доказва, че няма разлика в качеството

...
Докладът на Европейската комисия доказва, че няма разлика в качеството
Коментари Харесай

„Храни и напитки България”: Няма двоен стандарт в храните, а различни рецепти

Докладът на Европейската комисия потвърждава, че няма разлика в качеството на храните за Източна и Западна Европа. Тази теза застъпи изпълнителният шеф на Сдружение " Храни и питиета България " Яна Иванова в ефира на " Важното, казано на глас " по bTV радио.
Само 23% от храните в Европа – идентични на Изток и на Запад Разликата в състава не означавала безусловно разлика в качеството
Вчера Европейската комисия излезе с отчет за така наречен „ двоен стандарт “ при храните. Храни от една и съща марка се продават с друг състав в страните от Евросъюза, сочи отчет на Европейската комисия, след тестването на 1400 продукта в 19 страни. 9 % от продуктите са се различавали по състав, макар идентичните опаковки. Други 22 % с друг състав са имали сходна опаковка.

Според Иванова има разлика в рецептите, само че това не се отразява на качеството на храните. Това, че има разнообразни предписания, е вследствие на устрема на фирмите да приспособяват своите предписания, като се съобразят с справедливи аргументи, уточни изпълнителният шеф на Сдружение " Храни и питиета България ". По думите й това е позволена и минимална разлика, която никога не е по оста Изток - Запад. Компаниите в действителност поставят старания да приспособяват рецептите, само че това е в устрема да бъдат по-полезни на потребителите, добави Иванова. Тя разяснява още, че поторебителят последователно приема един по-здравословен артикул, само че това не може да стане на мига.
КЗП с нова порция проучвания за двойния стандарт при храните Ще бъдат показани определените за проучване артикули
Иванова беше безапелационна, че потребителите няма да останат удовлетворени от унифициране на рецептите, тъй като това може да докара в това число до повишение на цените. Ако един човек е привикнал да пие кафе с три лъжички захар, а един ден всички би трябвало да го пият с половин, не мисля, че ще е удовлетворен европеецът, даде образец шефът на сдружението. Според нея в случай че производителите бъдат задължени да ползват една и съща рецепта, ще се покачат цените и може да се стигне до банкрути на предприятия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР