Доказано е, че вековното бойно изкуство Тай Чи има много

...
Доказано е, че вековното бойно изкуство Тай Чи има много
Коментари Харесай

Тай Чи помага при паркинсон

Доказано е, че вековното бойно изкуство Тай Чи има доста изгоди за здравето - в това число възстановяване на салдото, понижаване на тревогата и попречване на сърдечно-съдови болести.

Но това не са единствените изгоди от тренировките в китайското бойно изкуство. Наскоро оповестено изследване показва за първи път, че Тай Чи може да понижи тежестта на признаците на Паркинсон в дълготраен проект.

За да проведат своето изследване, откривателите набират пациенти, които имат спорадична болест на Паркинсон. Това е тип болест на Паркинсон, която не се наследява от член на фамилията. Те се концентрираха върху спорадичната болест на Паркинсон, с цел да могат да изследват изгодите от Тай Чи извънредно върху признаците на Паркинсон.



Изследователите изключват хора с други здравословни проблеми (като други невродегенеративни заболявания), които може да са им попречили да вземат участие в часовете по Тай Чи.

След това участниците са разграничени на две групи - контролна група от 187 души, които не спортуваха, и група от 143 души, които приключиха уроци по Тай Чи. Средната възраст на участниците е 66 години, разграничени в еднакъв брой мъже и дами.

Следват тренировки два пъти седмично по един час. Контролната група обаче не тренира.

Участниците в групата на Тай Чи са имали по-добра двигателна функционалност в края на изследването. Контролната група, въпреки това, изпита по-бърз спад на двигателните си функционалности - в това число способността им да вървят и пазят баланс.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР