Докато заснемаше видеоклип на Земята от космоса, астронавтът на Европейската

...
Докато заснемаше видеоклип на Земята от космоса, астронавтът на Европейската
Коментари Харесай

Уникално: астронавт засне изгарящ метеор в земната атмосфера!

Докато заснемаше видеоклип на Земята от космоса, астронавтът на Европейската галактическа организация Паоло Несполи ненадейно улови на фрагментите горящ метеор в земната атмосфера.

Въпросното видео бе снимано на 5-ти ноември, до момента в който “Международната галактическа станция ” преминаваше от южните елементи на Атлантическия океан към Казахстан. Станцията се намира на 400 километра от земната повърхнина.

Няма по какъв начин да се откри с акуратност от кое място е пристигнал този непредвиден галактически завоевател. Има три метеорни потока в границите на последния един месец. Те предизвикват събитие, което назоваваме на всекидневен език “падащи звезди ” или “звездопад ”. Разбира се, това не са същински звезди, а частички от комети, които навлизат в атмосферата с висока скорост и изгарят. В случая метеорът може да идва от Тауридите, който имаше пик преди няколко дни, на 10-ти ноември. Може и да е ранен Леонид – метеорен поток, чийто пик ще е на 17-ти и 18-ти ноември. Метеорният поток Ориониди пък имаше пик в края на октомври, само че ще остане деен до края на ноември.

На видеото, което можете да изгледате, натискайки връзката изпод, ще забележите и други любопитни феномени, да вземем за пример голям брой светкавици, които от време на време проблясват в земната атмосфера.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР