Докато всеки познава овесените ядки, то люспите от спелта са

...
Докато всеки познава овесените ядки, то люспите от спелта са
Коментари Харесай

Люспи от спелта: ето защо трябва да ги ядете по-често за закуска

Докато всеки познава овесените ядки, то люспите от спелта са относително непопулярна зърнена закуска. Несправедливо подценявани, те имат изключително удобен резултат върху организма. Ето пет аргументи да ги избирате за закуска:

1. Грижат се за многообразие

Ако ви е омръзнало всяка заран да закусвате с овесени ядки и желаете да внесете малко многообразие в утринното си меню, изпробвайте разновидността с люспи от спелта. Те се подготвят доста елементарно, само че имат малко по-интензивен усет. Дали под формата на бързо мюсли или кремообразна каша, пикантната нотка придава на това ядене спомагателен сексапил и хармонира великолепно с желаните топинги като горски плодове, банани, стафиди, ядки и семена, както и с канела или какао.

2. Гъмжат от значими витамини и минерали

От витамините A, B, C, D и E през минералите натрий, калий, калций, магнезий, цинк и манган до протеини, фибри и висококачествени въглехидрати, люспите от спелта съдържат огромно количество незаменими нутриенти. Не е чудно, че тази храна е същинска витаминна бомба и най-много заран се грижи да ви достави с всички значими хранителни субстанции и да ви зареди с сила за новия ден.

3. Допринасят за отслабването

Както с овесените ядки, по този начин и благодарение на люспите от спелта можете да отслабнете дейно. Тази зърнена просвета също се състои от дълговерижни въглехидрати, които се усвояват от организма доста постепенно. Така освен възприятието за задоволеност продължава по-дълго, само че и кръвната захар се поддържа в здравословно равновесие. В последна сметка тези фактори способстват доста по-рядко да ви изненадват подлите пристъпи на вълчи апетит. Освен това всеки ден си спестявате калории, без да го забележите.

4. Създават положително въодушевление

Какво по-хубаво от това да излъчваме положително въодушевление пред целия ден? За задачата може да способства освен достатъчният сън, само че и вярната закуска. Наред с шоколада, яйцата или ананаса спелтата също спада към храните за въодушевление. Съдържащата се в нея аминокиселина триптофан въздейства върху образуването на серотонин, прочут като хормон на щастието. Една порция от това антично зърно в момент повдига настроението.

5. Имат позитивен резултат върху кожата, косата и ноктите

Не е оригиналност, че кожата, косата и ноктите се въздействат удобно по-скоро от вътрешни, в сравнение с от външни фактори. Например някои храни работят против нечистотии, а други сътворяват блестяща грива. В бъдеще е добре да включите в менюто си и люспите от спелта, тъй като наред с цинк и биотин те съдържат висок % салицилова киселина. Тази композиция е същински балсам за чист и лъчезарен загар, гъста коса и дълги здрави нокти, защото доставя въпросните области с значими хранителни субстанции.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР