Докато в Каварна администрация, местни общности и експерти търсят решение,

...
Докато в Каварна администрация, местни общности и експерти търсят решение,
Коментари Харесай

Съмнение за незаконно строителство в защитена зона Калиакра

Докато в Каварна администрация, локални общности и специалисти търсят решение, обвързвано със възбраните за строителство, лов на риба и земеделие в предпазения „ Комплекс Калиакра “, други бързат да строят в предпазените зони.

Работници започнаха ударни изкопни работи на терен, който е в „ Натура 2000 “ и попада в две предпазени зони, за небрежно да се излее плоча и да се построи постройка.

Според основния проектант на община Каварна арх. Камен Жейнов градежът е противозаконен, макар че има издадено строително позволение.

„ Това строително позволение е изгубило правното си деяние още на 4 септември 2015 година Така че в действителност те са почнали нелегално строителство въз основата на законно издадено, само че към този момент несъществуващо позволение за градеж “, сподели Жейнов.

Според екоинспекторите вложителят не е спазил и екологичното законодателство.

„ Едната е предпазена зона за запазване на дивите птици Калиакра, а другата е предпазена зона за опазване на естествените местообитания на дивата флора и фауна „ Комплекс Калиакра “, изясни Стела Дочева, основен специалист в отдел „ Превантивна активност “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.

От община Каварна са безапелационни, че градежът би трябвало да бъде отстранен.

„ Възложителите ще бъдат приканени да си отстранят това, което е направено досега, да върнат терена във типа, в който е бил преди да стартира строителството “, сподели основният проектант.

Ако това не бъде направено непринудено, градежът ще бъде отстранен наложително. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР