Докато текат спорове по законопроекта за личната помощ, още една

...
Докато текат спорове по законопроекта за личната помощ, още една
Коментари Харесай

Майка на дете с увреждания обмисля да напусне България

Докато текат разногласия по законопроекта за персоналната помощ, още една майка на дете с уврeждане се готви да напусне България.

Делянка Постолова сама се грижи за щерка си Александра, която е с голям брой увреждания. Изгубила е брачна половинка си и родителите му, а Александра към този момент е на 34. Двете са като пандизчии в дома си в село Дрен.

" Борба за оцеляване, аз имах такива ползи – да рисувам, да пиша, приключила съм керамика и стъкло, не скърбя, тъй като пък имам Александра, самият факт, че е на 34 години ми е задоволителен ", сподели Делянка Постолова.

Като персонален помощник на щерка си, Делянка получава към 300 лв., плюс инвалидната пенсия на Александра – 235 лв..

Майката желае Закона за персоналната помощ, който съгласно нея ще подсигурява помощник за всеки по отношение на потребностите му. Промяната, ще обезпечи " глътка въздух " и на родителите.
Протести съпроводиха първото обществено разискване на Законопроекта за персоналната помощ Очаквано дебатите в обществената комисия в Народното събрание бяха горещи
" Вече са минали доста години, аз не знам какво бих могла да работя, с изключение на една чистачка, аз съм изхабена към този момент ", добави Делянка.

В оферти закон общините ще са снабдители на асистентската услуга, в това число като я разпореждат на външни организации.

Хората с увреждания, които не бъдат включени, ще не престават да си получават добавката за непозната помощ, която сега е 91 лева

А до момента в който се спори по законопроекта, Делянка обмисля да напусне България с щерка си.

" Аз в действителност изпитвам виновност, че не съм направила задоволително за нея, с това ставам и си лягам, и посвещавам и другата ми дъщеря”.

Майката към този момент е намерила фирма-посредник, която й търси работа в Холандия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР