Докато се опитваха, преди всичко Република България, двустранните отношения да

...
Докато се опитваха, преди всичко Република България, двустранните отношения да
Коментари Харесай

Османи: България трябва да има политическо правителство, с което РСМ да има нормална комуникация

„ Докато се опитваха, на първо място Република България, двустранните връзки да бъдат сложени в исторически подтекст, ние намерихме решение тези връзки да бъдат сложени въз основата на връзката сред две общности - болшинството на македонския народ и малцинствената българска общественост, които съжителстват обикновено в Република Северна Македония. Така ще се очертае пътят на връзките сред двата народа ”, сподели в изявление за уеб страницата „ Рацин ” министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

По думите му „ вписването на българското малцинство ” в конституцията на Северна Македония е значимо по две причини- първо, тъй като дава тенденция по какъв начин ще се изградят връзките сред двете страни в дълготраен проект и второ, тъй като смяната на конституцията е значима, с цел да продължи преговорният развой на страната за участие в Европейски Съюз.

„ Ще би трябвало да реализираме надпартиен консенсус, да оставим настрани ползите на ежедневната политика, да седнем и да проучваме всички аспекти " за " и " срещу " конституционните ремонти. И ви убеждавам, че и на експертно, и на политическо, и на всяко друго равнище, ще преобладават причините „ за ” конституционните промени, тъй като те са в наш интерес ”, сподели Османи.

Най-важното, съгласно Османи, е на идващите избори в България „ най-накрая да има политическо държавно управление ”, с което Северна Македония да има „ естествена политическа връзка за бъдещи връзки ”. Липсата на политическо държавно управление разрешава „ всички тези радикални и консервативни детайли, които политиката по дифолт потиска ”, да намират разчистено пространство, с цел да могат да манифестират своите консервативни и радикални позиции, което, съгласно Османи се следи сега.

„ Това, което се случва, е класическа кражба на връзките от страна на избрани политически партии в България за капитализиране на изборите ”, уточни Османи.

По думите му въпреки всичко, в изискванията на предизборна акция в България, „ има обикновена връзка ”, а доказателство за това са извършените през седмицата „ консулски диалози сред двете министерства на външните работи, което е първият по-директен контакт след последното изстудяване в връзките сред България и Северна Македония.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР