Докато някои го предпочитат сутрешно, то други го предпочитат вечерно.

...
Докато някои го предпочитат сутрешно, то други го предпочитат вечерно.
Коментари Харесай

Кога е идеалното време за душ

Докато някои го избират утринно, то други го избират вечерно. За къпането става дума.
 Гореща вода, душ, и коя е идеалната температура на душа през зимата
Коя е идеалната температура на душа през зимата

Горещо или студено - това е въпросът

Вероятно и ние сме се замисляли дали е от значително значение по кое време си взимаме душ - дали откакто се събудим, или пък преди да си легнем.

Оказва се, че безапелационен отговор на въпроса кое време от деня е по-подходящо за къпане няма. Това просто си зависи от метода ни на живот и желанието ни. Предимства има както душът заран, по този начин и този вечер.

В случай че през по-голямата част от деня сме на открито и вечер желаеме да се пъхнем в чаршафите допустимо най-чисти, то по-добрият вид е да се изкъпем вечер преди лягане.
 Снимка 597191

Ползите са най-вече хигиенични - по този начин ще отстраним мръсотията, която денем полепва по нас. Особено при хора със склонна към акне кожа, по-препоръчително е душ да се взима вечер. Тогава къпането е и прелестно поради отпускащия му резултат върху тялото и мозъка.

С какво обаче утринният душ може да ни се стори по-подходящ? Той може да ни помогне да се разсъним по-ефективно и да се почувстваме по-готови за деня. А като се изкъпем заран, отстраняваме и замърсявания от тялото си, само че тези, насъбрани през нощта.
 Топъл душ, леден душ, възобновяване и с каква вода да се къпем след подготовка
Какъв душ да взимаме след подготовка

Вечната алтернатива: топла или студена вода

Може и да не ни звучи въобще прелестно, само че е реалност, че в чаршафите ни съвсем постоянно има насъбрани бактерии и мъртви кожни кафези, изключително в случай че не ги сменяме постоянно, написа Seventeen.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР