Докато има реален конфликт в следващите месеци или години, перспективата

...
Докато има реален конфликт в следващите месеци или години, перспективата
Коментари Харесай

Докато има реален конфликт, перспективата за членство на Украйна в НАТО е неясна

Докато има действителен спор в идващите месеци или години, вероятността за участие на Украйна в НАТО е неразбираема. Това сподели пред БНР Милен Керемедчиев - някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система. Според него Русия съзнателно поддържа " джобове " напрегнато с избрани страни покрай нея, с цел да може тяхното стратегическо бъдеще да бъде неразбираемо.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11114
По-важната вест от форума във Вилнюс е тази, че Швеция ще стане член на НАТО, тъй като е значима стратегически като територия и е извънредно развита в производството на подводен флот и бойна авиация, т.е. НАТО покачва неведнъж отбранителните си качества, акцентира Керемедчиев.

" Пътят на Швеция е отворен . Отново Ердоган изигра своите карти допустимо най-добре и получи оптимални отстъпки, изключително от Европейски Съюз. Това, за което упорства най-вече Турция, е турските жители да влязат в безвизовия режим за пътешестване в Европейски Съюз. Ердоган извади още веднъж максимума от дивиденти за страната си от повдигането на ветото. "

Черно море сега е едно от " най-бурните " морета. Усилията на Русия да отдели региони от Украйна, които прекъсват достъпа ѝ до него, в случай че бъдат сполучливи, ще трансфорат Русия " в доста мощен съперник, с доста сериозен потенциал в Черно море ", разясни Милен Керемедчиев в предаването " Преди всички ".

В Черно море ще бъде все по-горещо от позиция на наличие на НАТО , предвижда той.

Относно противоречивото потребление на касетъчни бомби на територията на Украйна Керемедчиев разяснява, че " неналичието на забележим прогрес в пробива на украинската войска в контраофанзивата дава учредения на Съединени американски щати да провиснал подобен вид муниции ", които обаче нанасят големи провали в числеността на съперника. Те бяха употребявани в Ирак от американската войска. След това  години наред се прочистват територии, където са употребявани . Русия ги употребява от началото на военните дейности, съобщи той.

" Жертвите от двете страни на фронта ще набъбнат неимоверно.  Войната ще бъде много по-кървава с потреблението навръх тези касетъчни бомби . "

За повдигането на числеността на военните от НАТО на наша територия до 5 000 души Керемедчиев означи, че това " не е голяма цифра от военнослужещи ".

Милен Керемедчиев добави още, че не се тормози дали ще има референдум или не за присъединението на България към еврозоната и е по-скоро оптимистично надъхан поради регистрирания растеж от 8% на подкрепящите това, само че посочи:

" Поддържането на 3% недостиг би трябвало да бъде доста добре обяснено. Да бъде поддържан не с изкуствени ограничения, а действително. Да не шикалкавим до влизането ни в еврозоната. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР