Докато Германия се опомня от най-смъртоносните наводнения във вътрешността на

...
Докато Германия се опомня от най-смъртоносните наводнения във вътрешността на
Коментари Харесай

Наводненията подхранват дебата за климата в предизборната кампания в Германия

Докато Германия се опомня от най-смъртоносните наводнения навътре в страната, които хората помнят, едно фразеология е на устата на водещите политици: " климавандел " - немският израз за изменение на климата.

Бедствието от предходната седмица изтласка въпроса на напред във времето в предизборната акция, която ще дефинира кой ще наследи наесен Ангела Меркел като немски канцлер след нейните 16 години на поста.

То сложи също така водещия участник в конкуренцията, водача на нейната партия, Армин Лашет, в отбранителна позиция. Той е упрекван, че е пречил на напъните за разширение на потреблението на възобновима сила, за еволюционен отвод от въглищата и за всеобщо въвеждане на ограничаване в скоростта по автомагистралите през четирите си години като министър председател на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

В провинцията, средоточие на дейна промишлана активност, живее близо една четвърт от немското население. Това е един от районите, ударени най-тежко от наводненията, лишили живота на повече от 200 души и предизвикали вреди на стойност милиарди евро.

" Отдавна съм наясно, че климатичната смяна е задача, с която ще би трябвало да се занимаем ", сподели Лашет по време на сприхава среща с публицисти сутринта след най-тежкото наводняване. Той настоя, че желае " по-голяма скорост ", когато става въпрос за понижаване на излъчванията от парникови газове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР