Доживотна присъда бе произнесена по най-големия съдебен процес срещу сериен

...
Доживотна присъда бе произнесена по най-големия съдебен процес срещу сериен
Коментари Харесай

Доживотен затвор за санитар, убил 85 души в Германия

Доживотна присъда бе произнесена по най-големия правосъден развой против сериен палач в следвоенната история на Германия - медицинския служащ Нилс Хьогел. 42-годишният санитар от, в Олденбург беше упрекнат в убийството на 100 свои пациенти, само че съдът одобри доказателствата единствено за 85-има от тях. Самият Хьогел призна за 43-ма, заяви "24 часа ".

Той към този момент бе наказан един път доживот за двойно ликвидиране на свои пациенти. Разследващите двата смъртни случая обаче открили, че в промените на Хьогел в болничното заведение, в която работил години наред, има прекалено много смъртни случаи, които си наподобяват. В последна сметка медицинският служащ признал, че преднамерено е инжектирал с коктейли от разнообразни тежки медикаменти пациентите си, с цел да ги докара до кома, след което да ги "върне назад към живота " и да получи хвалба в работата. Така блестял като избавител, до момента в който и управата не почнала да се съмнява, че прекомерно постоянно пациентите му имат потребност от реанимация. Освен това, за десетки хора тя не се оказала задоволителна, с цел да върнат към живота.

Съдът дефинира убийствата като изключително тежки, което значи, че Хьогел не може да бъде освободен при никакви условия предварително, преди да са минали 15 години от излежаването на присъдата. Той има и доживотна възбрана да работи по специалността си.

В Германия множеството доживотни присъди се преразглеждат след 20 години и единствено при най-тежките случаи, за които се счита, че към момента съставляват заплаха за обществото, присъдата си остава в действие до дъно.

В случая с Нилс Хьогел обае самият арбитър съобщи, че серийните убийства са надхвърлили всичко, което той е виждал в практиката си.

Хьогел е минал през медицински проби, които са открили личностна дисторция. Той не е кадърен на емпатия, състрадание, позор, възприятие за виновност или разкайване, откриват психиатрите. Въпреки това е вменяем и може да понесе напълно тежестта на закона.

В сряда даже отбраната му изиска пожизнен затвор за клиента си. Самият Хьогел пък се обърна към роднините на убитите и се извини за това, което им е сторил. Те обаче отхвърлиха думите му като заучени и неискрени.

Нилс Хьогел работи сред 2000 и 2005 година в клиниките в Олденбург и Делменхорст.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР