Договорът за новото име на Македония най вече е готов.

...
Договорът за новото име на Македония най вече е готов.
Коментари Харесай

Договорът за новото име на Македония вече е в гръцкия парламент, неофициално

Договорът за новото име на Македония най към този момент е подготвен. Или най-малко плана за него. Гръцкият външен министър Никос Кодзиас, нощес, на неофициална среща на държавното управление в Атина, е показал главните аспекти от проектодоговора, който ще бъде показан на управляващите в Скопие, съобщи БГНЕС.

Първият посланик на Гърция, който към този момент няколко пъти се среща с македонския си сътрудник Никола Димитров и договаря с него за името, също по този начин е показал новите детайли, които в допълнение бяха добавени към плана на документа, оповестява гръцкото външно министерство. Според източници от ведомството в Атина той може да пътува до Скопие идната седмица, с цел да показа и там плана за съглашението.

Гърция в това време желае да предотврати опцията елементи от наличието на документа да изтекат в обществото, както и да избегне дипломатическите съвещания да излязат на първите страници на медиите. За тази цел Кодзиас персонално ще показа гръцкия план на контракт на ръководителя на македонската дипломация Никола Димитров. Основното затруднение остава условието за смяна на македонската конституция като гаранция на контракта за името.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР