Договор, сключен по времето на ГЕРБ, е изисквал от Кинтекс“

...
Договор, сключен по времето на ГЕРБ, е изисквал от Кинтекс“
Коментари Харесай

Уволненият директор на „Кинтекс“: Аргументите за освобождаването ми са фиктивни

Договор, подписан по времето на ГЕРБ, е претендирал от „ Кинтекс “ да заплаща милиони на офшорен търговски медиатор без изобщо да е ясно какви услуги са предоставяни против сериозните средства. Това изясни в изявление за bTV освободеният от поста изпълнителен шеф Александър Михайлов.

Той уточни, че дружно със Съвета на шефовете е бил уволнен броени дни след отчет до вицепремиера Корнелия Нинова, че повече няма да заплаща на това сдружение.

Михайлов беше безапелационен, че резултатите на „ Кинтекс “ са положителни и те „ може би генерират стопански и финансови ползи на трети страни, включително и частни “. Според него, причините за отстраняването му са " фиктивни ". 

" Те гласят, че инспектората на Министерството на стопанската система е направило инспекция на активността на „ Кинтекс “ за 2021 година, открити са редица нарушавания и спор на ползи. На първо място, аз и чиновниците на „ Кинтекс “ не знаем да е реализирана такава инспекция, защото нито чиновници на министерството са посещавали „ Кинтекс “, нито са изискали документи и породи въпросът по какъв начин е осъществена тази инспекция. На второ място, в интервала на инспекцията аз съм управлявал сдружението единствено 2 месеца – ноември и декември предходната година.В решението за моето освобождение тези претекстове от прессъобщението не бяха представени. Напротив, нямаше никакви претекстове. Аз нямам визия какви редица нарушавания засяга госпожа Нинова и я приканвам или да разгласява отчета или най-малко да оповести нарушаванията ", съобщи Михайлов. 

Той уточни още, че не се е срещал персонално с Корнелия Нинова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР