Доброволци прекратяват мащабното търсене на 12-годишния Александър Цветанов от Перник.

...
Доброволци прекратяват мащабното търсене на 12-годишния Александър Цветанов от Перник.
Коментари Харесай

Доброволците прекратяват мащабните търсения на 12-годишния Сашко

Доброволци приключват огромното търсене на 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Акцията на полицията продължава, само че повече няма да бъдат проведени голям брой хора по разнообразни направления, заяви Станислав Фердов - ръководител на Българския студентски съюз, който провежда огромна част от излезлите в планината, представен от Българска национална телевизия.
По думите му броят на доброволците непрестанно понижава поради влошеното време и безрезултатното до момента търсене. Вече седми ден от детето няма и диря. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За следващ път няма резултат от търсенето и момчето е неоткриваемо.
Доброволците обаче остават в подготвеност и ще се отзоват при гореща диря, сподели Фердов.
В Перник и околните обитаеми места са разлепени листовки със фотография на Александър, изложение на момчето и апел, в случай че някой го забележи, да алармира на тел. 112.
От прокуратурата оповестиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Полицията търси детето на характерни места, които не афишира.
Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември към 16 часа, откакто е бил на разходка с татко си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е оповестено за общодържавно търсене, а ГДБОП задейства системата " Амбър алърт " за първи път от въвеждането й в България преди съвсем пет години. Въпреки огромната интервенция, проведена от органите на реда, от детето няма и диря. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в миньорския град. От прокуратурата са безапелационни, че досега няма събрани данни Сашко да е жертва на закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР