Доброто се умножава. Пример за това е как в края

...
Доброто се умножава. Пример за това е как в края
Коментари Харесай

Доброто е заразно и винаги ще побеждава



Доброто се умножава. Пример за това е по какъв начин в края на предходната година учебната общественост на Испанската гимназия в София решила да предложения деца от сиропиталище в столицата. Но пандемията осуетила желанията им.  Заради това възпитаници и учители решили събраните пари да бъдат дадени на близката пицария . „ Така в сложните месеци на локдаун бизнесът на Петър Ангелов получи дребна помощ от нас “, описа в предаването „ Хоризонт до обед “ шефът на гимназията Зорница Йончева: 

„ Срещнах поддръжката на учениците. За тях тази пицария е емблематична. Тоест, някак си е част от нашата общественост. Всички бяха единомислещи да помогнем “.

А преди това  Петър Ангелов подарявал пици на лекари от Covid отделения на лечебни заведения  и решил с парите на учениците да направи още. И пиците да отидат отново за лекарите - от Пета градска болница.

„ Правех по 50 пици за нощната промяна, в която работеха 48 медици. На мен изрично тогава, по празниците, тези средства ми пристигнаха извънредно добре. Докторите в клиниката бяха извънредно удовлетворени. Това мен доста ме зареди “.



За разлика от учениците, наемодателите на пицарията не понижили наема. Дори и за времето, в което се наложило тя да затвори за два месеца и половина. Петър Ангелов споделя, че го избавило това, че няма служащи, а работи самичък. По думите му  в сложните месеци му помогнали освен сегашните ученици, само че и някогашни, за концепцията пиците да стигнат до лекарите в болничното заведение . А испанската гимназия ще продължи с благотворителните акции.

„ Практически аз, с моето решение да даря тези мои 50 пици, които бях решил еднократно, в действителност съм въодушевил директорката и тя решила, тъй като има вид, да направи това положително дело. За мен това е водещото.  Че положителното е заразно и положителното постоянно ще побеждава . Хората би трябвало да бъдат малко по-сетивни, само че не интровертно за себе си. А да бъдат по-сетивни за близките към себе си. Да бъдат по-сетивни за обстановката в обществото като световна обстановката “, счита още предприемачът. 

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР