Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и

...
Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и
Коментари Харесай

Премиерът посрещна делегация от Конгреса на САЩ

Доброто партньорство в защитата в границите на НАТО, както и изгодите от провеждането на взаимни учения в тази сфера бяха част от тематиките, които министър-председателят Бойко Борисов разиска по време на срещата си с делегация от Конгреса на Съединени американски щати. /БГНЕС/

Енергийната сигурност също беше измежду дискутираните тематики по време на диалога. Акцент беше подложен върху развиването на плана за създаване на европейски газоразпределителен център „ Балкан “, както и изследването за енергийни запаси в Черно море.

В Министерския съвет министър председателят беседва с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София по отношение на обиколката си в Източна Европа, оповестиха от държавната пресслужба. Конгресмените подчертаха смисъла на стабилността и сигурността в района, както и на съдействието по тези тематики.

Обсъдени бяха и съществени макроикономически индикатори на България. Премиерът Борисов означи, че икономическият напредък се форсира до 3,9% през първото тримесечие на 2017 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Същевременно, по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на 100. Като добър знак министър-председателят уточни също, че от ден на ден млади квалифицирани българи се връщат у нас, с цел да работят. Борисов обърна внимание и на работата с европейските стратегии, благодарение на които се осъществят редица планове от огромна социална изгода.

Засегната беше и културната тематика по отношение на провеждането на самодейността „ Европейска столица на културата 2019 “ в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР