Добрич. Природолюбители от Добрич и региона ще получат тази неделя

...
Добрич. Природолюбители от Добрич и региона ще получат тази неделя
Коментари Харесай

Природолюбители от Добрич и региона ще получат тази неделя 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета

Добрич. Природолюбители от Добрич и района ще получат тази неделя 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Инициативата е на Гората.бг. Техни представители раздават дръвчетата непосредствено на всеки искащ. Предвидени са плодни дръвчета - ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и други Идеята е всички участници в акцията дружно да се приближат до задачата - 3 милиона дървета в България (вече са засадени 1.85 милиона). Така Добрич и региона ще станат по-зелени, красиви и чисти.

Залесяването с медоносни дървета ще помогне и на пчелите, на хората и на животните с плодни, а на Земята - с всяко дърво. Началото е в 15,00 ч., мястото е площад „ Свобода “ в Добрич, местоположението е: https://goo.gl/maps/dBHkrBzDRYh2uEuw8. Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, има и такива до 2 метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са непосредствено плододаващи сортове, ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят или ашладисат. Размерите варират.

Всички ще получат указания за предпазване, засаждане и грижа. Всеки ще може да получи колкото дръвчета пожелае - 10, 20 или колкото може да засадите. Желателно е всеки да носи употребявани, само че здрави найлонови пликове, торбички или дребни чували. Така в допълнение ще се помогне на природата и ще бъдат непокътнати дръвчетата.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР