Добрич. Предстоят празнични фермерски изложения Вкусът на Добруджа“ в Добрич,

...
Добрич. Предстоят празнични фермерски изложения Вкусът на Добруджа“ в Добрич,
Коментари Харесай

Предстоят празнични фермерски изложения „Вкусът на Добруджа“ в Добрич, Каварна и Балчик

Добрич. Предстоят празнични фермерски изложби „ Вкусът на Добруджа “ в Добрич, Каварна и Балчик. Това заяви Пепа Рашева, уредник на Фермерски пазар - Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . На 24 април за Лазаровден следва фермерско ревю „ Вкусът на Добруджа “ в град Каварна. То ще бъде ситуирано пред църквата „ Успение Богородично “ - на централната пешеходна алея, и ще се организира от 10.00 до 15.00 часа. Реализира се с партньорството на морската община.

„ Ще се радваме да представим на жителите и гостите на Каварна цялостното многообразие от артикули и произведения на добруджански производители и занаятчии “, уточни Пепа Рашева.

Следващата седмица на 1 май е предвеликденското издание на „ Вкусът на Добруджа “, което ще се състои на центъра на град Добрич. „ Обикновено там се нареждаме на празниците във втората събота на всеки месец. Следващата седмица то ще подкрепи добричани да приготвят своите празнични трапези “, посочи Пепа Рашева. На 6 май, четвъртък, „ Вкусът на Добруджа “ още веднъж ще се състои на центъра на Добрич, а не както обичайно всеки четвъртък в АЕМО „ Старият Добрич “. Идеята е производители да честват с всички, които са излезли да отидат на черква и да отбележат този ден. „ Гергьовден е началото на стопанската година, тъй че това е и наш празник и ние бихме желали да го отпразнуваме уместно “, добави Пепа Рашева.

На 30 април също ще се състои празнично ревю на „ Вкусът на Добруджа “ в Балчик пред супермаркет „ Аквилон “, а в края на месец май ще започват още веднъж обичайните фермерски изложби по Дамбата в Белия град. „ Надяваме се да има най-малко същата известност както предходната година и да радваме жителите и гостите на този морски град “, сподели Пепа Рашева. Традиционните фермерски изложби в АЕМО „ Старият Добрич “ са от 10.00 до 15.00 часа. Празничните изложби в Добрич под патронажа на Общината се организират от 10.00 до 16.00 часа.

„ Това, което ни отличава от всички останали може би е, че при нас се оферират единствено чисти артикули от дребни добруджански производители. Те създават храна без изкуствени добавки - подобрители, консерванти и подсладители, без химически торове, и те сами оферират своята продукция. Това значи, че на нашите фермерски изложби може да се видят зад щанда персонално производителите, да се почерпи опит от тях, посетителите да се съветват за своята градина и стопанство. Освен производители на храна ние имаме и занаятчии. Арт зоната ни е относително дребна, защото следваме избран микс. Там могат да се видят хора, които създават керамика, облекла с шевици, танцови обувки и цървули, бижута и сувенири, да вземем за пример напълно направени от дърво, без лакове и бои, изцяло натурални, за украса. Всичко това е направено ръчно, по обичайни технологии, с доста обич. Това е, което ни отличава. Фермерските пазари като цяло са място, което поддържа традициите “, сподели Пепа Рашева.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР