Добрич. Коледните представления на Държавен куклен театър Дора Габе“ в

...
Добрич. Коледните представления на Държавен куклен театър Дора Габе“ в
Коментари Харесай

Коледните представления на Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич започват на 19 декември със специален гост дядо Коледа

Добрич. Коледните представления на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “ в Добрич стартират на 19 декември със специфичен посетител на всяко едно - дядо Коледа, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . От 11.00 часа в залата на кукления спектакъл идната неделя актьорите ще показват „ Топла приказка от сняг “. Това коледно зрелище ще се играе също на 22 декември от 18.00 часа и два пъти на 23 декември - от 11.00 и от 18.00 часа. След всяко зрелище Дядо Коледа ще раздава дарове на най-нетърпеливите и най-послушните деца, дават обещание от креативния екип на Кукления спектакъл.

Родителите би трябвало да приготвят авансово подаръците за своите деца и да ги оставят на касата на театъра в деня на съответното зрелище. Представленията се играят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

От Кукления спектакъл припомнят, че в осъществяване на Заповед № РД-01-890/03.11.2021 година на министъра на опазването на здравето, родители и придружители над 18 година ще влизат в залата на ДКТ “Дора Габе “ - Добрич единствено след показване на един от следните документи: документ за имунизиране против Ковид; за преболедуване на Ковид; PCR тест, изработен до 72 часа преди представлението; бърз антигенен тест, изработен до 48 часа преди представлението.

На 12 декември в залата на театъра от 11.00 часа ще се играе „ Таласъмът Тропалан “. Текстът е на Иво Кънчев, драматизацията - на Янко Митев, режисьор е Даниела Христова, сценографията е дело на Наталия Гочева, създател на музиката е Любомира Стоянова, художествено ателие и кукли - Елисавета Качулева. Участват актьорите Мира Демирева, Теодора Желева, Росен Радев, Валентин Иванов.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР