Добрич. Добрич е домакин на изложение на творчески индустрии в

...
Добрич. Добрич е домакин на изложение на творчески индустрии в
Коментари Харесай

Добрич е домакин на изложение на творчески индустрии в рамките на проект „SUCCESS“, изпълняван от Търговско-промишлената палата и Бизнес Инкубатор в молдовския град Кахул

Добрич. Добрич е хазаин на ревю на креативен промишлености в границите на план „ SUCCESS “, изпълняван от Търговско-промишлената палата (ТПП) и Бизнес Инкубатор в молдовския град Кахул, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Търговско-промишлената палата в Добрич възобнови осъществяването на план „ SUCCESS “ в поддръжка на бранша на креативните промишлености. Проектът е финансиран от самодейността EU4Business: Connecting Companies на Европейския съюз и ръководена от EUROCHAMBERS. Проектът е партньорски. Дейностите са ориентирани към поддръжка на български и молдовски дребни и междинни предприятия, бизнес организации, ангажирани в бранша на креативните промишлености с капацитет за съгласуваност с други интернационалните сътрудници посредством въвеждане на нововъведения, осъществяване на взаимни действия, обмяна на опит и положителни практики, даване на консултантски услуги, като всичко това спомага за повишение на конкурентноспособността.

На посещаване в добруджанския град са представители на колегата от Молдова, както и на креативен промишлености от град Кахул. Преди обяд се състояха встъпителна конференция, на която бяха показани главните цели, насоки на работа и плануваните действия по плана, а малко по-късно започнаха и бизнес срещите сред български и молдовски сътрудници, които вземат участие в него. Днес в 16:30 ч. ще бъде намерено ревю в дребен формат на креативните промишлености от областите Кахул и Добрич на площадчето сред Аптека 1 и бистро „ Калисто “. Следващата седмица на 27 юли в град Кахул ще се организира конференция за показване на опциите на финансиране на изобретателна промишленост. По думите на Татяна Гичева, уредник „ Събития “ по плана, той е къс, само че натоварен. Основна активност са двете бизнес задачи - днешното ревю в Добрич и форумът идната седмица в Молдова. Създадена е опция за консултиране със експерти онлайн, създадено е електронно управление за новаторски практики, което е налично в интернет посредством уеб страниците на двата бизнес колегата и в печатен вид, който ще получат всички участници в плана. Преките бенефициенти са по 10 представители на креативните промишлености от двете страни - дизайн (индустриален, мебелен, интернет и т.н.), промишлености - кино, музикална, издателска, фотографска, медийна, софтуерна, театрални или образни изкуства, архитектура, в това число и ландшафтна, промишленост на фестивали и културни събития, културно завещание - материално и нематериално, включващо и художествените занаяти. Изборът на участници в плана е сбъднат от българска страна посредством реклама, от молдовска страна - посредством посещаване на място в другите компании. Идеята е бизнес срещите и обмяната на опит да доведат до подписване на търговски контракти, създаване на най-малко две нови услуги, които да се дават, сключване на най-малко един меморандум за съдействие, основаване на общи артикули, подкрепяне на дребни предприятия в тенденция брандиране и маркетингов проект. Участниците в днешните действия бяха приветствани от Герман Германов, началник на плана, и Артур Небуну от Бизнес Инкубатор в град Кахул, съгласно който всички сътрудници в този план са обединени от споделения опит и душевната топлина. Утре и вдругиден групата от Молдова ще посети компании и организации от област Добрич, работещи в бранша на изобретателните промишлености.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР