Добре, всички мислим, че веднъж затръшнали вратата на пубертета, повече

...
Добре, всички мислим, че веднъж затръшнали вратата на пубертета, повече
Коментари Харесай

Лоша кожа след пубертета? Добре дошли в клуба!

Добре, всички мислим, че един път затръшнали вратата на пубертета, повече няма да ни се наложи да виждаме пъпки по лицето си. Е, виждаме ги постоянно, като си мислим, че тези пъпки са като тези, поради които не излизахме на улицата съвсем през целия десети клас, съответно ги третираме по същия метод. Само че разлика има и ограниченията, които сме взимали като пъпчиви тийнове, не са изключително подобаващи в този момент.

Ето за какво и днес благодарение на съдействието ни с Eucerin  вървим по пътя на повишението на информираността, което е единственият метод да си кажем „ довиждане “ с този проблем. Отново горещо предлагаме серията , включваща базисните артикули за разчистване, тъй като всичко стартира оттам – от вярно построения козметичен режим.



Акнето не е единствено тийнейджърски проблем.
За страдание, този проблем сполучливо минава през вратата сред съзряването и зрелостта. Освен познатите фактори (екологични или пък естествени хормонални флуктуации) имайте поради, че някои медикаменти, както и поликистозни яйчници могат да провокират появяването му.

Жените страдат по-често от мъжете.
Тук няма дискриминация, пъпките (особено през пубертета) се срещат съвсем поравно. Но с възрастта нещата се трансформират – дамите несъмнено страдат повече (отново хормони). Предразположеността към акне може да е и генетична.

Розацеята може да наподобява на акне.
По принцип сме привикнали да мислим, че всяка алена подутинка по лицето ни е пъпка, а всяка пъпка е акне. Това не е наложително правилно. Розацея да вземем за пример също е проблем, който предизвиква пъпки. Често се появява при зрели човеци, които неправилно го назовават „ акне за възрастни “.  Така че постоянно е добра концепция първо да посетите доктор, преди да скочите в неправилни изводи (и решения).

Хормоните имат голямо въздействие върху кожата.
Точно както при младежите, по този начин и при възрастните хормоните играят основна роля за положението на кожата и развиването на проблеми. Много дами имат акне преди менструация, само че менопаузата и предменопаузата също са интервали, в които казусът може ненадейно да се появи. Като изключим тях, всяка смяна в хормоналния баланс може да докара и до досадни пъпки.

Акне, твоето име е бременност.
Да, бременността е един от тези интервали, когато дамата е изключително предразположена към поява на акне. Но не се отчайвайте, някои дами наподобяват по-добре от всеки път! Не е наложително да имате безброй пъпки по лицето си, само че е доста евентуално. Също по този начин има и акне постпартум, което се появява при някои дами. Ако решите да лекувате акне по време на бременността си,
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР