Добре организирано и планирано нападение на Хамас срещу държавата Израел.

...
Добре организирано и планирано нападение на Хамас срещу държавата Израел.
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Въпросът за мен е - защо точно сега започна 6-ата война срещу Израел

Добре проведено и планувано нахлуване на Хамас против страната Израел. Така дефинира почналия през вчерашния ден изострен спор сред Хамас и Израел, който изненада целия свят, арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на Българска национална телевизия.

Бяхме сюрпризирани от ускорената реакция вследствие на процеси, които текат в Близкия Изток. Защо тъкмо в този момент се стартира тази шества война в Израел е огромният въпрос, уточни професорът.

Той разяснява, че през последните месеци има развой, който стартира да протича доста бързо – стопански развой, който радикалите от Хамас, няма по какъв начин да одобряват.

Първо – всеки ден се приближаваше моментът да бъдат открити стопански връзки сред Израел и Саудитска Арабия. Много ислямски страни биха последвали СА - нещо което Иран не би приел. В този развой участваха и палестинците, които можеха да заявят своите претенции, на които Съединени американски щати евентуално ще откликнат. Буквално преди две седвимици в Риал имаше среща на екип от Съединени американски щати и екип на Рамала, които да обсъдят това. Днес към този момент се усещат доста ясно разликите в ислямския свят - тези, които са по-близо до Израел и другите, акцентира проф. Чуков и добави:

Но забавна е позицията на Саудитска Арабия. Тя е умерена, с един колорит във връзка с палестинците – ние ще забележим по какъв начин ще се развие тази война и тя ще зависи от броя на израелските жители, които ще бъдат отвлечени. Там ще се търсят резултатите от тази експанзия от страна на радикалите. Тези отвлечени евреи ще бъдат употребявани от Хамас, с цел да изнудват Израел. Идеята е да бъде турпилиран този развой сред Израел и Саудитска Арабия, разяснява арабистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР