Добре е да не се разбутва ръководството на Българската народна

...
Добре е да не се разбутва ръководството на Българската народна
Коментари Харесай

Василев: Управителят на БНБ трябва да е с абсолютно безупречна репутация

" Добре е да не се " разбутва " управлението на Българската национална банка (БНБ) , най-малко до момента в който не се овладеят инфлационните процеси и не се откри обща кандидатура ". Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред и посочи, че това негово мнение е от позицията на финансов министър.

" Ние сме “за ” да не се открива трета процедура за избор на шеф на Българска народна банка. Управителят на Българска народна банка би трябвало да е с безусловно безупречна известност . Цялата банкова система лежи на плещите на този един човек и на неговия престиж. Това не е просто една служба, това е центърът на финансовата непоклатимост на страната. Който стане гуверньор, би трябвало да има необятна политическа поддръжка, да е експертен и да има престиж , защото всяка банкнота е подписана от този човек. Той с подписа си стои зад стабилността на българските пари ", добави Василев.

" Дали ще се открие процедура, ще го реши бюджетната комисия в Народното събрание ", сподели още министърът. В отговор на въпрос по какъв начин ще работи отсега нататък с Любомир Каримански , защото се съдят, Василев сподели, че едното не пречи на другото.

По отношение на обява в обществените мрежи от Каримански преди дни и това дали фискалният запас е на най-малко, финансовият министър разяснява, че към петък вечерта е бил над 8 милиарда лева " Санитарният мининум е 4,5 милиарда лева и не сме падали под него ", увери той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР