Добре е, че има разбирателство за правителство между първите две

...
Добре е, че има разбирателство за правителство между първите две
Коментари Харесай

Христо Иванов отказа участие в ротационния кабинет, БСП и ИТН ще са опозиция

Добре е, че има съгласие за държавно управление сред първите две обединения. Този утвърдителен коментар направи по адрес на бъдещото държавно управление с ротационен министър-председател на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Карадайъ не посочи дали партията му ще поддържа подобен кабинет в пленарната зала. „ Засега не сме поканени на диалози и не участваме в съставянето на това държавно управление “, сподели той и предложи „ да следим малко по малко процесите “.  

В същото време съпредседателят на втората политическа мощ Христо Иванов разгласи, че партията му „ Да, България “ няма да взе участие със свои политически представители в кабинета, само че ще му даде парламентарна поддръжка.

„ Нашето желание бе за формат напълно безпристрастен и експертен “, подсети Христо Иванов. Той обаче натърти, че кабинет с втория мандат би трябвало да има.

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са с ясна позиция – на съпротива.

„ Ротационният принцип е връткане в посока на персоналния интерес “, отсече Станислав Балабанов от Има Такъв Народ. Според него ротационната сделка е противоконституционна. Все отново Има Такъв Народ ще поддържа част от политиките на държавното управление в Народното събрание, в случай че съответстват с техните визии.

„ Безпринципна коалиция “ и „ Най-голямото политическо изменничество “ са определенията на Корнелия Нинова за бъдещия съюз.

„ Тази коалиция е съединена от омерта и предпочитание за власт “, счита водачът на Българска социалистическа партия. Съпартиецът й Борислав Гуцанов бе още по-красноречив. „ Мутрите се събраха с шарлатаните “, оцени обстановката той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР