„Добре дошли на всички в България! Добре дошли в сърцето

...
„Добре дошли на всички в България! Добре дошли в сърцето
Коментари Харесай

Елитът на ски инструкторската гилдия в света е събран в Пампорово

„ Добре пристигнали на всички в България! Добре пристигнали в сърцето на Родопите! Добре пристигнали на " Интерски конгрес`2019 " в Пампорово! “ – с тези думи вицепремиерът Томислав Дончев откри международния конгрес в зимния ни курорт през днешния ден. В събитието вземат участие над 1 110 ски учители от 35 страни. Събитието стартира с шествие на деца, развяващи знамената на всички народи от връх " Снежанка " по пистата до плаца на хижа „ Студенец “. Те бяха последвани от родопски гайдари и скиори с фолклорни носии от всички елементи на България.
Гостите с наслада приветстваха демонстрациите, които показаха другите национални тимове, тъй като спускането им с изключение на спорт, бе и хореографско изкуство.

С бурни аплодисменти хиляди хора посрещнаха на плаца звездния тим на България: Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Рената Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев. Тяхната поява в екип бе знак, че звездните имена на страната ни застават зад идеята „ Спорт в България “. Поздрав към гостите на събитието насочиха оркестър „ 101 каба гайди “ и възпитаниците на музикалното учебно заведение в Широка лъка.
„ Между другото, имаме най-малко още пет планини с чудесни условия за ски, само че това място е доста особено. Спортът е доста значим за нас. Затова влагаме в спортна инфраструктура, в всеобщ спорт и резултатите не закъсняват. Само за предходната година имаме четири международни шампионати, които се организират в България. Най-важното, обаче, когато приказваме за спорт, е в това да участваш, а не да гледаш по малкия екран “, сподели Томислав Дончев. По думите му, спортът дава неповторим късмет на човек да научи двата най-важни урока - какъв брой е значимо честното съревнование, и че триумфът с изключение на от шанс, зависи от дързостта и напъните, които полагаш.


„ Ние откровено имаме вяра, че за нас този конгрес не е единствено тежка работа, само че и време за наслада и нови другарства. В момента сме на е едно прелестно, неповторимо място в България - планината Родопи, родното място на Орфей и на траките. Оставайки тук, Вие имате опцията да изпитате незабравими усеща и постоянно да си спомняте другарствата, които сте основали в България “, съобщи ръководителят на организационния комитет на форума Цветелина Бориславова.
" Много съм удовлетворен, че България съумя да завоюва семейството на подобен конгрес при такава конкуренция преди 4 години в Аржентина “, съобщи пред публицисти малко по-рано спортният министър Красен Кралев. „ Наистина става прелестен празник, толкоз страни си дават среща тук! Ще има семинари на доста високо равнище. Събитието е от извънредно огромен мащаб и това подрежда България на едно равнище със страни като Австрия, Швейцария, Италия, Франция, Съединени американски щати, които са най-силни в зимните спортове. Знаем, че туризмът е един от главните стопански браншове в България, а зимният туризъм е извънредно значим за нашата стопанска система “, уточни той.

И акцентира, че единствено през тази година България е хазаин на Световна купа по алпийски ски, Световно състезание по шорттрек и най-после като венец на всички старания - инструкторите от целия свят си дават среща в България. Министърът означи, че огромна упоритост на страната ни е да провежда зимни юношески олимпийски игри.

„ Това ще подкрепи цялата българска стопанска система. Имаме огромни шансове, само че би трябвало да се изчистят малко законодателни спънки, с цел да може да вървим напред. Аз съм оптимист, тъй като след всяко интернационално събитие, което България прави, възможностите ни да спечелим домакинство на зимни олимпийски игри се усилват ", сподели Кралев. А съгласно министър Ангелкова „ Интерски конгрес`2019 “ е извънредно значим за популяризирането на България, като целогодишна желана дестинация.

„ Защото изискванията, които се сътвориха тук, с цел да се организира „ Интерски конгреса “, ще могат да се употребяват и за други сходни събития, което е част от нашата тактика да разтеглим сезоните, да подчертаваме на културно-историческото завещание, балнео и спа туризъм, конгресния туризъм, вино и кулинария. И това дава опция да насочим вниманието към страната ни целогодишно ", съобщи Ангелкова пред публицисти. Тя уточни, че досега зимният сезон върви с лек спад спрямо миналата година . " Декември и януари имаме над 865 000 задгранични туристи, което бележи спад от 3.7% в съпоставяне на същия интервал на предходния зимен сезон. Но за сметка на това, имаме растеж на нощувките с 5.8%, което демонстрира, че от ден на ден туристи, които посещават нашата страна, я избират за по-дълъг престой “, означи тя.
Според Мариян Беляков събитието протича даже по-добре от упованията на уредниците. " Изключително горди сме, че това се случва в България. Изключително въодушевление от 35 страни, извънредно доста хора! Тотален некомерсиализъм! В курорта сега има към 7 000 души, по пистите чакаме през днешния ден 4 000 души. Представянето на всеки един тим по пистите и демонстрациите носят изключителна атмосфера на другарство сред страните. Целият хайлайф на ски инструкторската колегия на света е събран в Пампорово. И това е едно от най-хубавите събития, които са се случвали в последните 10 години в България “, акцентира Беляков.

Той осведоми, че растежът на туристите в Пампорово през този сезон е с 4.85% и всяка последваща година е по-добра от миналата. До 23-ти март на пистите в Пампорово ще се проведат над 100 демонстрации на ски техника, а за вечерите са готови шоу спектакли на осветената писта " Стената ". 120 обществено слаби деца от Смолян и Чепеларе, пък, ще бъдат подготвени да карат ски от международно известни ски учители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР