Добре дошъл г-н министър-председател. Как сте, наспахте ли се. Ние

...
Добре дошъл г-н министър-председател. Как сте, наспахте ли се. Ние
Коментари Харесай

“Наспахте ли се”: ДПС към Кирил Петков, нарече го марионетка на Прокопиев и пате

Добре пристигнал господин министър-председател. Как сте, наспахте ли се. Ние сме загрижени за вашето душевен положение. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев при започване на блиц-контрола.

Цонев стартира да приказва и за смисъла на Народното събрание, които е бездънен и същински. “В началото на 90-те година, когато правихме Съюз на демократичните сили, нашите американски другари ни бяха пратили хора от демократическия институт. Един от високопоставените американци ни, тогава сенатор, сподели: Вижте скъпи другари, в Капитолия има политически анекдот – в случай че нещо върви като пате, крачи като пате, крещи като пате, то е пате. Г-н министър председател, в случай че повтаряте опорките на Прокопиев, назначаваш хора на Прокопиев, изводът е пате”, изясни той.

Петков се обърна към депутатите и съобщи: “Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът на тази институция, когато се задават такива въпроси. Тук би трябвало да се осведомяваме за политиката на държавното управление, а не да използваме обидни думи. Разликата сред вас и мен е, че аз съм изцяло независим”. Това нажежи пристрастеностите в пленарна зала.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също взе думата и като стартира да брани депутата от придвижването Делян Пеевски: В основата на общата политика на държавното управление е битката с корупцията, олигархията и задкулисието. В тази връзка бяхме отправили запитване към вас. В изявление пред “Обзървър” ползвате понятия като олигарх и медиен магнат.

Карадайъ попита какво значат тези понятия за него и с какви доказателства разполага, с цел да докажете, че господин Пеевски (Делян Пеевски от Движение за права и свободи – б.р.) дава отговор на тях.

“Според западни медии Иво Прокопиев е същинският медиен магнат и монополист? В същото изявление твърдите, че господин Пеевски е направлявал Борисов (Бойко Борисов, водач на ГЕРБ – б.р.), само че всички знаят, че вие сте марионетка на господин Прокопиев. По ваш облик и сходство ли търсите настойник и на господин Борисов? ”, сподели той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР