Добрата новина е, че тонът, пренесен от предишното НС, е

...
Добрата новина е, че тонът, пренесен от предишното НС, е
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не е моментът да се самопредлагам за премиер, това е разговор отзад напред

Добрата вест е, че тонът, пренесен от предходното Народно събрание, е изменен. Вече има разговор сред партиите. Без значение на кого ще бъде връчен трети мандат ще има диалози – започваме с най-малките и стигаме до най-големите. Преди да се направи общ диалози – лидерски и експертен от всяка партия, би трябвало да е ясно какви условия ще бъдат сложени преди съставянето на едно държавно управление. Това съобщи в ефира на Нова ТВ водачът на „ Български напредък “

Той уточни, че най-важно е да се реши какво е антикризисното въодушевление на партиите – решаването на най-важните проблеми на хората, на бизнеса, на страната. 

Запитан какъв кабинет ще се търси, в случай че получат третия мандат, Янев изясни малко – който да преведе страната през серията от рецесии, по тази причина би трябвало да получи необятна социална поддръжка. 

На въпрос подготвен ли е да бъде министър-председател, в случай че се стигне действително до съставянето на държавно управление, водачът изясни, че в този момент не е  моментът да се самопредлагам за министър председател. Той не скри, че има съответни имена за министри, само че не желае по този метод да взривяваме разговора, като стартираме диалога в обратна посока. 

Стефан Янев бе безапелационен, че в никакъв случай не е променял позицията си за войната в Украйна, просто през друг интервал е защитавал тези, които  носят едно и също обръщение, само че имат разнообразни нюанси, неправилно интерпретирани или неразбрани от медиите. 

Българският народен интерес е да не влезем действително във войната, българските жители да не станат пушечно месо. Винаги съм бил на страната на Украйна. Говорейки за една военна интервенция, би трябвало да мислим по кое време ще има благоприятни условия да се сетне на масата на договарянията. Защото след оповестяването на войната на Русия, опциите за договаряния са доста по-далечни, посочи някогашният боен министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР