До започването на ремонта на пътя София - Самоков се

...
До започването на ремонта на пътя София - Самоков се
Коментари Харесай

АПИ взима краткосрочни мерки за обезопасяване на пътя София - Самоков

До започването на ремонта на пътя София - Самоков се ползват краткосрочни ограничения за повишение сигурността на придвижване там , оповестяват от пресцентъра на АПИ. Мерките следва да бъдат изпълнени до 3 седмици.

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов ги разиска с кметовете на Панчарево, Кокаляне, Бистрица и жителите там.

Една от ограниченията е да се слагат спомагателни пътни знаци, указващи секторите, в които водачите могат да подхващат изпреварване. В идната седмица чиновниците на организацията и Областно пътно ръководство - София ще създадат оглед на трасето, с цел да решат къде да бъдат ситуирани знаците.

Има опция да се инсталират разграничителни колчета тук-там, където заплахата от случай при неспазване разпоредбите за придвижване е максимален . Предстои и възобновяване на маркировката и унищожаване на избуялата крайпътна растителност.
 АПИ обезопасява пътен сектор край Търговище
АПИ обезопасява пътен сектор край Търговище

По разпореждане на районния министър

Програмата на АПИ планува главен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София - Самоков - Боровец - Костенец. Той може да стартира през 2024 година, при подготвен план и издадено позволение за градеж.

До два месеца следва да бъде оповестена публичната поръчка за разработване на механически план и осъществяването ремонта. През есенно-зимния сезон ще може да се проведат процедурите по желание на изпълнителите, както и да се сключат нужните контракти с тях.

Проектът ще бъде съгласуван и със Столична община с оглед установяване на местата на спирките на градския превоз.
 За фиктивни поправки за милиони сигнализират от ИПБ
За фиктивни поправки за милиони сигнализират от ИПБ

От Института пътна сигурност ще сезират за проблема прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР