До средата на юни Норвегия планира да отвори почти всички

...
До средата на юни Норвегия планира да отвори почти всички
Коментари Харесай

До средата на юни падат почти всички ограничения в Норвегия

До средата на юни Норвегия възнамерява да отвори съвсем всички обществени и частни институции, които бяха затворени поради пандемията от ковид. Това разгласи министър председателят на страната Ерна Сулберг, представена от Reuters.
Още на 12 март страната вкара ограничавания и затвори част от обществения бранш, с цел да спре разпространяването на COVID-19. Скандинавската страна беше и една от първите, които започнаха да смекчават противоепидемичните ограничения - от края на април.
" Благодарение на нашите общи старания от март насам, ние поставихме болестта под надзор ", сподели Сулберг на конференция в Осло. " Следователно можем последователно да отслабим най-строгите ограничения. "
Детските градини отвориха на 20 април, началните учебни заведения на 27 април, само че междинните учебни заведения и колежите към момента са затворени. Те ще възобновят занятия от понеделник.
Чужденци без право да живеят или работят в страната - да вземем за пример туристи - към момента не могат да влизат в страната. Чуждестранни служащи в основни браншове на стопанската система, като селското стопанство, рибната и петролната промишленост, обаче могат да влизат в Норвегия, само че би трябвало да прекарат 14-дневна карантина. Същото се отнася и за норвежки жители и чужденци с право на престояване, в случай че се връщат от чужбина.
В кралството с население от 5,4 млн. души са регистрирани публично близо 8000 случаи на Covid-19. За последното денонощие броят на инфектираните се е нараснал с 41. От вируса са умряли 216 пациенти съгласно формалната статистика, а в лечебните заведения сега се лекуват 62-ма инфектирани, отбелязва ТАСС, цитиранa от 24 часа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР