До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът

...
До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът
Коментари Харесай

Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото

До средата на месец юли би трябвало да бъде приключен ремонтът на над 20-километров сектор от третокласен път 114, започващ от Лом и минаващ през селата Сталийска махала, Дондуково, Дреновец, Ружинци и Чупрене. Проектът за третокласния път след Лом започва през месец септември 2017 година. Тогава "Агенция Пътна инфраструктура " изготви проект за предпазен ремонт на трасето.
"Ремонтираният сектор ще е от километър 22 до километър 43.066, т.е дължина над 21 километра. Над 8 милиона ще бъдат вложени в рехабилитационните действия, а осъществяването стартира на пети октомври. Предвидени са ремонт на пътната настилка, стабилизиране на банкета, разчистване на отводнителни уреди, изрязване на шубраци, доставка, ремонт и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка. Целта на този предпазен ремонт е подобряването на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на съществуващата настилка ", уведоми инж. Пламена Петкова, представител на Областно пътно ръководство.
Пътят ще поеме транспортния поток на тежко-товарните моторни транспортни средства при пораждане на нужда от пренасочването на придвижването от основен път Е-79.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР