До сравнително скоро руските атаки в Украйна обикновено се овладяваха

...
До сравнително скоро руските атаки в Украйна обикновено се овладяваха
Коментари Харесай

Джордж Фридман: Русия удържа позициите си, Украйна ще има сериозни проблеми

До относително скоро съветските офанзиви в Украйна нормално се овладяваха от украинските въоръжени сили - не навсякъде, само че задоволително постоянно, с цел да се попречи на Русия да резервира земите си или да реализира победа. Но през последния към месец Русия стартира да удържа позициите си. Ако това се трансформира в норма, Украйна ще има съществени проблеми.
Съединените щати резервираха фронта недокоснат, като предоставиха нови оръжия. Настоящата уязвимост на украинската войска се дължи на неналичието на ракети с по-голям обхват, които биха могли да ударят съветския гръб, поразявайки подкрепленията и доставките, движещи се към фронта. Без тези детайли Русия не може да резервира позициите си.

Проблемът е, че обсегът на новите муниции е толкоз огромен, че те могат да доближат до съветска територия. Съединени американски щати дадоха да се разбере, че нямат желание да нанасят удари по съветска територия. Всъщност Вашингтон подреди на Украйна да не употребява боеприпасите в цялостния им обхват и има клюки, че американците са модифицирали ракетите, с цел да подсигуряват, че няма да го създадат. Но Украйна води екзистенциална война и готовността ѝ да употребява нещо по-малко от цялостната мощ неизбежно е под въпрос.
Досега Русия не е била ударена, нито пък Полша, където са основани доставки и американски войски. Мълчаливото съглашение да не се нанасят удари по нито една от двете страни не разреши войната да се трансформира в директен спор сред Съединени американски щати и Русия. Ако някоя от страните съзнателно нападне Русия или Полша, всички залози ще бъдат прекъснати.
Така с доставката на нови ракети се появява нова заплаха, не на последно място, че Русия може да реши да докара войната до още по-големи висоти, като наложи ескалация. Това не е просто разбор на параноята. Москва разказва спора като дълга война против Запада и в случай че в действителност вижда нещата по този метод, тогава форсирането на ескалацията в определено от нея време и място може да бъде рационално.

Това би демонизирало американската войска и би дало на Русия по-свободна ръка да нападна, да речем, американските позиции в Полша. Съединени американски щати водят прокси война, без да изпитват загуби. Фактът, че във военновъздушната база в Дувър не идват чували с трупове, дава на Вашингтон огромно пространство за маневриране. Ако Съединени американски щати стартират да търпят загуби и руснаците съумеят да потвърдят, че войната се основава на първия удар на американците, способността на Съединени американски щати да водят война може да бъде лимитирана.
Колкото и пресилено да наподобява това, главният въпрос сега е стабилизирането на позицията на Украйна посредством офанзиви против съветски обекти в театъра на военните дейности, без да се популяризира на съветска територия. Ако това може да се реализира в безспорни стойности, Русия мъчно би могла да го преодолее, а и ще защищити Съединени американски щати от директни бойни дейности, като избегне вътрешнополитическите съображения на Съединени американски щати, които дестабилизираха американската войска в редица войни. Но осъществяването би трябвало да бъде безупречно и Русия ще би трябвало да се откаже да нападне всъщност самата себе си.
Всички войни са комплицирани и всички войни имат политически измерения. Съединени американски щати ще доставят ракети с огромен обхват, което е изцяло разумно в логиката на войната. Но при положение на някои неуспехи в контрола на оръжията, това може да сътвори непредвиденото, което в никакъв случай не е добре пристигнало във войната.
 
Източник: БГНЕС
 
10 Фев 2023253810 Фев 202318208 Фев 2023376308 Фев 202382207 Фев 2023386607 Фев 20232451КоментариТака с доставката на нови ракети се появява нова заплаха, не на последно място, че Русия може да реши да докара войната до още по-големи висоти10 Фев 2023 9:38ч.
тъпченето с оръжия на укромахта като че ли намалява " висотите " на спора. двуличен е Фридман, прави се на 6 без 10
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk10 Фев 2023 9:53ч.
То и сърбежът провокира рани, първо плитки, а след това все по-дълбоки до кръв и так далее!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3810 Фев 2023 9:54ч.
" Настоящата уязвимост на украинската войска се дължи на неналичието на ракети с по-голям обхват, които биха могли да ударят съветския гръб, поразявайки подкрепленията и доставките, движещи се към фронта. Без тези детайли Русия не може да резервира позициите си. " Настоящата уязвимост на украинската войска се дължи на неналичието на украинци. Даването на оръжие няма да спре тази уязвимост. Някой въпреки всичко би трябвало да стреля с тях. А модерно западно оръжие изисква доста време за усвояването му и хора, които добре да го усвоят. А тъкмо това нямат украинците. Все по-малко стават украинските мъже и все по-малко ще желаят да се бият и умират. Това е съветската тактика и тактичност на момента - да " мели " Украйна и тя върви сполучливо. Признава го с изключително отвращение и създателят. Което значи, че ситуацията на украинците, макар гигантския гръб, които стои зад тях, е пагубно. И че скоро ще бъдат зарязани. Защото войната ще стане стопански неизгодна за тези, които тласкаха Русия и Украйна към нея. Не че ще се освестят, само че някой и различен удар с лопата по главата работи доста отрезвяващо. Така че войната е на живот и гибел за руснаците. Авторът май се подосеща за това и му настръхват косите: " Каква я мислехме, каква стана " и " Кой ми с.а в гащите "... Това е квинтесенцията на писанието.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хаирсъзин10 Фев 2023 11:31ч.
+1 Само за " стопански неизгодна " не съм склонен. Факт е, че шляхтата се помпа крепко с оръжие и това е бъдещето на триморския пояс.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva10 Фев 2023 11:37ч.
Шляхтата е яла нечия попара и гледа да " покрие млякото ", с цел да не го лочи котката.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3810 Фев 2023 12:56ч.
Досега се помпаше Украйна. Сега се помпа Полша. Винаги им трябват маши, само че това не е гратис Доларът към този момент не е това което беше - даваш хартийка, в която да ти завият бонбонче. Рано или късно и Полша ще им дотегне - все готованция, висящи на врата на Съединени американски щати. Апетитите им единствено могат да нарастват, по тази причина ще почнат да ги отбиват. Затова приказвам, че война стартира да става стопански неизгодна. Укрополяците видяха, че могат да цуцат единствено от обещания, че ще слушкат, но и това си има край...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати логото10 Фев 2023 9:56ч.
Пространството за маневриране на Съединени американски щати внезапно може да се редуцира, в случай че Русия реши да накаже Съединени американски щати реципрочно за нещо напълно съответно - взривяването на северните потоци да вземем за пример. Някои хора не си дават сметка, че Русия и в частност Путин прекомерно толерантно към момента ви търпят уродливото държание на интернационалната сцена. Но това няма постоянно да е по този начин, в случай че най-сетне не схванете какви нелепости вършиме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дебили, сър!10 Фев 2023 10:08ч.
" Русия може да реши да докара войната до още по-големи висоти, като наложи ескалация. "... WTF?? Кой ескалира войната бе, дебил? Русия или вие?! Отговорът е очеВАДЕН!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Михаил10 Фев 2023 10:08ч.
РФ играе по разпоредбите оповестени от Съединени американски щати в тази война с цел да не загуби търговски изгоди. Кръвта и живота се търгуват от либералите от двете страни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva10 Фев 2023 11:36ч.
Много забавно кой посегна на кръвта като средство? И нали беше " денацификация ", а не " търговия "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати./.10 Фев 2023 10:10ч.
Този мишелов очевидно не осъзнава, че " съществени проблеми ", в последна сметка ще имат самите ФАЩ...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тарильома10 Фев 2023 10:34ч.
Този " разбор " е безусловно непотребен. Достатъчно е да знаем, че България е в " евро-атлантическия " съюз на страната на Украйна. Както знаем от историята, всеки съюз, в който Бъгария взе участие, търпи проваляне рано или късно. Такава е ориста и на сегашния съюз и на Украйна в частност. Трябва да помним още, че за България вследствие на провалите следва и национална злополука!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva10 Фев 2023 11:42ч.
Ако сте осведомен с теорията на вероятностите знаете, че цената на вероятността е постоянно единица. Т.е. в случай че нещо се развива безпределно във времето с него ще се случи всичко, което би могло да се случи. С или без присъединяване на България! А това, че България взе участие в прекалено много знакови събития може да се дефинира по различен метод, а не като изискване за разпад.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати екзистенциалът Dasein10 Фев 2023 11:49ч.
А в случай че се развива не ВЪВ времето, а самото време е единствено функционал на прекарване, тогава можем ли въобще да използваме статистически закономерности като безспорна методология?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva10 Фев 2023 12:33ч.
АКО можете да допуснете, че времето е функционалност на каквото и да е...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3810 Фев 2023 12:57ч.
Що пишете за неща, от които нищо не разбирате???
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Фридман е един от сценаристите10 Фев 2023 10:40ч.
на тази война и в случай че сюжетът му се обърка, ще би трябвало да си търси друга работа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Джордж Фридман позволи недовиждане.10 Фев 2023 10:55ч.
без да желае е написал " с цел да се попречи на Русия да резервира ЗЕМИТЕ СИ ". Това издава мисленето. Джордж Фридман е от тези западни " анализатори " които смятат, че окупация и анексиране на части от Украйна е законно. От тук нататък всичко казано е предвидуемо и спам.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сред чудото и ужаса да си американец10 Фев 2023 11:03ч.
Човекът на фотографията е женен за неуспеха, но към момента не го схваща ясно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Интересен коментар10 Фев 2023 12:20ч.
Играта сред Съединени американски щати и Русия не е дали ще се ескалира спорът, а кой ще го ескалира първи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Фридман 2015 година: " Ние Съединени американски щати - не желаеме да унищожим Русия, а единствено малко да я нараним, ДА Й НАНЕСЕМ ВРЕДИ. "??? И за какво, мистър Фридман желаете да нанасяте вреди на други страни и нации?!10 Фев 2023 12:40ч.
ЗАЩО мистър Фридман НЕ УВАЖАВАТЕ другите нации и страни. Нали съществена полезност по всички значими книги талмуди, е " правото на самоопределяне " = невмешателство във вътрешните работи на други нации и страни........ От изявлението през 2015 година:... " Съединени американски щати поради своя фундаментален интерес, управляват всички океани в света. Никоя друга мощ не е правила това в никакъв случай. По тази причина ние интервенираме при народите по целия свят, само че ТЕ НЕ МОГАТ ДА НИ НАПАДНАТ. Това е едно хубаво нещо. "............ Този " фундаментален интерес на Съединени американски щати да управляват света " КАКВО ДОБРО НОСИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО? Освен, че очевидно пред очите на целия свят, ограбвате ресурсите (концесия 70% на 30% за локалните, или даже 100% концесия) и всяка страна, в която " интервенирате " народите изпадат в рецесия - връщате развиването им обратно, обратно, обратно. Ето ви България - опустошени села и дребни градове............... Та обяснете мистър Фридман - ЗАЩО ИСКАТЕ ДА НАНЕСЕТЕ ВРЕДА НА РУСИЯ?! За какво ви е цялостната власт над Планетата, къде ще я носите властта и златото?......... ЗА ПАРТНЬОРСТВО, ЗА ВЗАИМОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО сред страните, не сте ли чували?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Имате ли си хабер10 Фев 2023 12:56ч.
Какво ще ви се случи в случай че не дай си боже след години вземете Украйна. Според мен си нямате щом си го пожелавате.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202379507 Фев 202376610 Фев 2023152007 Фев 2023680
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР