До сериозен спор и остри нападки в парламента се стигна

...
До сериозен спор и остри нападки в парламента се стигна
Коментари Харесай

Остри нападки и обиди в НС по време на дебата за имунитета на трима депутати

До сериозен спор и остри нападки в Народното събрание се стигна при разискването на основаване на комисия за поисканите от основния прокурор имунитети на депутатите Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков . Нейната цел е да изследва в границите на един месец дали има задоволително съображение да се смъкна имунитета на тримата депутати, съобщи „ БНР “.

Мирослав Иванов от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ съобщи, че дебатите ще бъдат обществени , а групировката няма да предлага ръководител. По думите му членовете на комисията ще могат да се срещнат в елементи с проблема и ще прегледат документите, които са импортирани в деловодството на Народното събрание. По този метод дебатът, няма да бъде учреден единствено на политически опорки и да бъде воден от политически съображения.

ПП-ДБ бяха остро нападнати от досегашния си член в лицето на Радости Василев , който съобщи, че прерогатив на прокуратурата е да преценя дали има учредения за настояването на имунитетите .

„ Перачите на Бойко от страна на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ с влизането си в тази комисия се заличават вечно от картата на тези, които са за конституционната промяна “.

Тошко Йорданов от Политическа партия „ ИТН “, който по-рано през днешния ден съобщи, че, откри символика в дебатите . По думите му с това искане Борисов и Петков са се потвърдили като „ безспорни страхливци “ и не са „ мъже в нравствен смисъл “ .

„ Според мен би било добре и двамата да бъдат главната атракция на гей парада в края на седмицата “.

От своя страна Кирил Петков съобщи, че ще даде своя имунитет непринудено , преди 18 юли, преди комисията да даде своето мнение .

„ Какви нови обстоятелства прокуратурата видя? Искаме ли ние като народни представители да оставим прокуратурата да работи безусловно на мрачно като политическа бухалка или желаеме да забележим тяхното мнение ясно “.

По тематиката се изрече и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , която съобщи, че партията няма да поддържа основаването на комисията, защото не желаят да бъдат „ частичка от пералнята, която сега се сглобява “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР